r
Nosalty Logó

Ünnepi Varázs, vagyis répás-diós sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Ünnepi Varázs, vagyis répás-diós sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Összesen 653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Összesen 7827 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.5 g

Zsír

  • Összesen
    560.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8662.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    657 mg
  • Foszfor
    3589 mg
  • Nátrium
    2295 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    9291 micro
  • β-karotin
    22494 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 7827 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Elkészítés

Répatorta réteg

  1. A tojásokat az édesítővel fehéredésig habosítjuk. A reszelt répát a citrom levével, valamint a joghurttal a és a fahéjjal összekeverjük.
  2. Ezután a lisztet és a szódabikarbónát átszitáljuk, és hozzákeverjük a répás keverékhez.
  3. 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük a tésztánkat.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 40 percig sütjük, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, és ha kell akkor tovább sütni.

Csokoládé ganache

  1. A habtejszínt felforrósítottam, és ezt ráöntöttem a kisebb darabokra összetört csokoládéra, majd szépen elkevertem, amíg csomómentes lett ez a kis keverék, és hagytam kihűlni.

Mézeskalács

  1. A mézet és a vajat egy kis tálba tesszük, és mikróban összemelegítjük.
  2. Az édesítővel a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk, hozzáadjuk a mézes keveréket.
  3. Fokozatosan összekeverjük a fűszerkeverékes sütőporral, a sóval és a citrom lereszelt héjával elkevert lisztet is. Lágy, ragacsos masszát kapunk.
  4. Szilikonos sütőlapon elkenjünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben egy jó 10 percig sütjük.
  5. Érdemes olyan 7-8 perc körül kivenni és a 20 cm átmérőjű torta karikával, összecsukott állapotban egy kör alakú nyomot csinálni a tésztába, hogyha rendesen megsült és kihűlt, akkor ne törjön darabokra a forma.

Mascarpone krém

  1. A krémhez elsőnek robotgépbe a habtejszínt kezdtem el ki habosítani.
  2. Majd amikor már egy stabilabb állagú lett, akkor tettem hozzá magát az édesítőt, valamint a mascarponet is, és ezt alaposan összekevertem.
  3. A zselatint meleg vízben feloldjuk. Ehhez egy-két evőkanál krémet hozzákeverünk, majd ezt hozzáöntjük a nagyobb mennyiségű krémhez és alaposan elkeverjük.

Összeállítás

  1. Ezután nincs más dolgunk mint a 20 centis tortaforma oldalára sütőpapírt csíkokat vagdosni és felragasztani egy kevés olajjal vagy vajjal.
  2. Ha ez megvan, akkor beletehetjük a répatortát. Erre megy a csokoládé, illetve ennek a tetejére jön a mézeskalács.
  3. Ezt elég maximum egy 30 percre hűtőbe tenni, hogy szépen összeálljon az a kis réteg.
  4. Ezután beletesszük a 24 cm átmérőjű tortaformába, aminek az alját és az oldalát is érdemes sütőpapírral bélelni.
  5. Nincs is más dolgunk mint a 24-es tortaformába beleönteni úgy hogy lehetőleg mindenhova jusson krém, teljesen fedje el a torta magját.
  6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap díszíteni lehet darált dióval és csokival.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 79
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 21.

Receptkategóriák

Ünnepi Varázs, vagyis répás-diós sajttorta
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek