r
Nosalty Logó

Diós-ricottás torta liszt nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Diós-ricottás torta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 545 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3253 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 545 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5253.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2257 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 3253 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik.
  3. Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot.
  4. Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát.
  5. Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22847
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 19.

Ajánló

Délutáni kávé mellé remek sütemény. Kínálhatjuk narancslekvárral, de nélküle is nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-ricottás torta liszt nélkül
cukroskata 25 recept

Az alaprecept Jamie Olivertől származik. Én mandula helyett dióval csináltam, mert az volt otthon, és lisztet egyáltalán nem tettem bele.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nézegetem ezeket a cukormentes sütiket..és igazából azt nem értem..mi a fenének van 5 dekányi cukor kicserélve pl ebben a sütiben, ahol már a dió önmagában 1500 kcal, a vajról és a társairól nem is beszélve.. Csak azért a kérd?jel a fejemben..mert, ha cukorbetegnek készítjük ugye még mindig ott vannak az egyéb szénhidrátok tömkelege..ha diétázónak, akkor meg az a 200 kcal( amit a cukor kitenne) már nem oszt nem szoroz. Err?l az oldalról én már lelájtosítottam egy-két sütit..nah azok lightok lettek, ahogy illik..beilleszthet? diétázónak és cukorbetegnek is..na de nem bántásként..de tényleg felmerült bennem a kérdés, hogy ugyan minek kivenni azt a kevéske cukrot, ha már önmagában az, hogy ránéztem a képen a sütidre-ami nagyon jól néz ki valljuk be-, de mégis 1 kilót híztam:() Tényleg nem akarlak leszólni, ügyes vagy és remek hobbyszakács..csak én ilyen kérdez?s lányka vagyok:o

cukroskata

Kedves Roxa, ami a szénhidráttartalmat illeti, teljesen igazad van, de a cél els?sorban nem a szénhidrát mell?zése, hanem olyan szénhidrátok használata, amelyek lassan szívódnak fel. (glikémiás index) Ez nem egy fogyókúrás sütemény, de a szorbit glikémiás indexe lényegesen alacsonyabb, mint a répacukoré, és ugyanez a helyzet a dióval is.

Törölt felhasználó

Hát én a glikémiás indexben nem hiszek.. Egy diétázó esetében egy-egy sütemény kalóriatartalma a lényeg, míg egy cukorbeteg esetében a Ch tartalom. Innent?l kezdve aztán ?rült nagy feladat egy adott édesség lelájtosítása. Zsírt, cukrot kihagyni nagony nehéz feladat, bár nem lehetetlen. Azon gondolkodom ennek a sütinek az esetében, mire cserélhetném ki a diót..eddig a pörkölt búzacsíra a befutó a buksimban. Ha sikerül megcsinálni a süteményedet kalóriaszegényre, akkor felteszem képr?l-képre az oldalamra. További sok sikert a hobbyszakácsoskodásodhoz!

Törölt felhasználó

Egyébként nekem is volt egy blogom, Schönes Leben, avagy hogyan éljünk édesen cukor nélkül címen!:) Amikor el?ször beléptem a blogodra, meglep?dtem, mert a tiédnek is hasonló a címe:) Azóta én az enyémet már átneveztem:)

cukroskata

Ez nem hit kérdése. Pontosan meg lehet állapítani az étkezés el?tti és utáni vércukorméréssel.

Törölt felhasználó

"A glikémiás index egy olyan viszonyszám, ami azt fejezi ki, hogy az adott ételféleségb?l elfogyasztott 1000 kJ mennyiség mekkora vércukor emelkedést indukál. A fehér kenyeret tekintették a bázisnak, melynek a glikémiás indexe 100. Azt gondoltuk, hogy a magas glikémiás index? ételek el?segítik az elhízást, míg az alacsony glikémiás indexszel bírók éppen ellenkez?leg, a fogyás segítik el?. Ám id?közben az elvégzett tanulmányok mesze nem támasztották alá ennek az elméletnek a helyességét. Kiderült ugyanis, hogy nem a vércukor szint emelkedése a legfontosabb, hanem az, hogy egy adott étel mekkora inzulin elválasztást indukál az ember szervezetében. Ha pl. egy étel az elfogyasztása után a szervezetet sok inzulin termelésére készteti, akkor a vércukor szint alacsonyabb lehet, tehát kezdhetünk örvendezni, hogy az adott étel glikémiás indexe milyen jó, de valójában ezt nagyon sok inzulin termel?dés alapján értük el, ez pedig nagyon nem jó. Tehát az a jó táplálék, aminek a glikémiás indexe ?önmagában? alacsony, nem pedig azért, mert sok inzulin kiválasztást indukál. Nézni kell tehát a táplálék inzulin stimuláló hatásának mértékét is! S?t, ez sokkal fontosabb, mint a glikémiás index. Ennek függvényében felül kell vizsgálnunk néhány egészségesnek kikiáltott ételünket. Pl. a marhahús glikémiás indexe alacsony, ugyanakkor magas inzulintermelést indukál, tehát nem egészséges. A hal glikémiás indexe is alacsony (21), ugyanakkor szintén sok inzulintermelést provokál. A legmegdöbbent?bb azonban a joghurt. A joghurt glikémiás indexe igen kedvez? (62), ugyanakkor az inzulinemel? képessége felülmúlja a csokoládéét (115)! Tehát a joghurt sok más okból egészséges lehet, de vele fogyni biztosan nem lehet! A tej glikémiás indexe is alacsony (30), de az inzulintermelést szintén er?sen fokozza (90). Tehát a zsírszegény tej sem fogyaszt! Minden olyan étel, amelyik a glikémiás indexéhez képest magasabb inzulin választ produkál, a fogyókúra szempontjából biztosan kerülend?. Ezek: chips, csokoládé, joghurt, jégkrém, hal, marhahús, mézes müzli, narancs, tej, szárazbab, sz?l?, burgonya, banán. És amikkel lehet fogyni: barna rizs, lencse, rozskenyér, bizonyos tésztafélék, zabpehely, tojás, sovány sajtok, mogyoró. A magas inzulin szint mindig elhízáshoz, majd a hasnyálmirigy kimerüléséhez és végs? soron kettestípusú cukorbetegség kialakulásához vezet."

Törölt felhasználó

"Itt egy ördögi kör alakul ki, mert a magas inzulin szint az inzulin rezisztenciához (érzéketlenséghez) vezet, ami inzulintermelést indikál, és ez vezet az elhízáshoz, a zsírsejtek felépüléséhez és végül a hasnyálmirigy béta sejtjeinek (inzulintermel? sejtjeinek) a pusztulásához, azaz a II-es típusú cukorbetegséghez. A szervezet inzulin érzékenysége napszakon belül is változó. Reggel a sejtjeink sokkal rosszabbul reagálnak az inzulinra, mint délben vagy este. Ezért felejtsük el örökre azt a mondást, miszerint ?reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár és vacsorázz mint egy koldus?. Helyette célszer? reggel kevesebb szénhidrátot fogyasztani, mint délben vagy este. A legjobb a napi 6-szori, kis adagú étkezés!" Dr Tihanyi László

tente

Kedves Roxa! Kibicként köszönöm a beollózott linket, érdekes volt...Csakhogy önmagaddal is ellentmondásba keveredtél: a vitaindító kérdésedben te magad kiáltottad ki a kalóriatartalmat lényegnek a diétázóknál, a cikkben pedig a joghurt hízlal, a mogyoró meg fogyaszt...Egyébként én a glikémiás index figyelésével 20 kg-ot adtam le. Amúgy szerintem az igazságot sohasem az egyik vagy a másik tudós vagy irányzat hordozza: valahol a sok-sok irány között található. Szóval az Általad csatolt cikkben is van valami. Üdv. tente

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Én épp most vagyok túl egy komoly diétán, és ezt a tortát csináltam meg most hétvégén a szülinapi bulimra. Családom több tagja is fogyózik és mi is kerüljük a szénhidrátokat. Mindeniknek nagyon ízlett a sütid és köszönöm a receptet. Ui: Nem híztam t?le, dió és vaj ide vagy oda :)))))))) Üdv: Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek