Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti torta

Frankfurti torta
Frankfurti torta
125 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a családomé emberemlékezet óta, nekem az anyukám minden szülinapomra elkészítette. Az idén elkértem a receptet, és elkészítettem a hétvégén a szülinapom alkalmára, egy kicsit változtatva. Azért csináltam tej és glutén nélkül, hogy mindenki tudja fogyasztani anélkül, hogy aggódjanak, hogy nem tudnak enni belőle.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Nagyon finom süti, szülinapokra és egyébre is alkalmas. Lehet variálni mandulával is, és a tetejére is azt szórunk, amit akarunk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük elektromos habverővel, a sárgákat a cukorral jó habosra keverjük (én hogy könnyítsek magamon, kettéosztottam az adagot, és két részben sütöttem meg).
  2. A diót a sütőporral, a kukoricaliszttel, kukoricakeményítővel és a kávéval összevegyítjük, és kanalanként belekavarjuk a sárga masszában. Egy kanál hab és egy kanál dió. Óvatosan, hogy ne törjön meg a hab, lentről felfele forgassuk a masszát.
  3. Egy 24 cm átmérőjű kerek tepsibe sütőpapírt vágunk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyni kell kihűlni, és nem kell nyitogatni a sütőajtót, mert visszaesik.
  4. Amikor kihűlt mind a két tepsi, kivesszük őket, és kétfelé vágjuk. Nagyon kényesen kell bánni velük, mert eltörhet.
  5. A lapok beáztatására főzzünk egy kicsi kávét, és rumaromával ízesítjük.

krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, mert nekünk csak a sárgájára van szükségünk, a fehérjét itt hűtőben tároljuk.
  2. Feltesszük a tejet melegedni a tűzhelyre, nem kell forralni, a tojássárgáját egy tálban egy kicsi tejjel, a lisztekkel és cukorral csomómentesre kavarjuk, a langyossá melegedett tejet levesszük a tűzről, és egy merőkanállal belekanalazzuk a tojásos masszában ügyelve, hogy ne csináljunk csomókat.
  3. Visszaöntjük a fazékba, és lassú tűzön addig kavarjuk, amíg sűrűsödni kezd, vigyázva, hogy ne ragadjon oda, még kavarjuk, amíg meg nem kapjuk az elért sűrűséget. Nem kell, hogy folyjon, a kanálnak sem kell megálljon benne. Levesszük a tűzről, és az előre aprított csokoládét belekavarjuk. Beleöntjük egy jénai tálba, fóliával letakarjuk úgy, hogy érje a masszát, így amikor kihűl, nem lesz réteges a teteje. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
  4. Aki akarja, kettéválasztja a masszát mielőtt a csokoládéval összekavarnánk, így a krémréteg egyik fele barna, a másik sárga lesz.
  5. A krémet úgy válasszuk el, hogy maradjon a tészta bevonására is.

összerakás

  1. Tányérba helyezzük az első lapot, a kávés rummal meglocsoljuk, és elkenjük az első mennyiségű krémet, ráhelyezzük a második lapot, azt is locsoljuk, majd kenjük a krémet, és így tovább, amíg az utolsó lapot is rátettük. Bevonjuk a tetejét a megmaradt krémmel, tetszés szerit díszítsük. Én őrölt dióval szórtam meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 165
elküldve: 4
receptkönyvben: 236
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnaML

Mióta szakács: 2014.04.01.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Judafest 2. receptverseny , Somat GOLD torta receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diótorta, diótorta csokis krémmel, diótorta liszt és tej nélkül

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tubicám
Tubicám / Tubicám Sat, 2016-01-23 15:12

Kedves Anna!
Megsütöttem a tortád, névnapi meglepetés sütinek készült. A család nem győzte dicsérni, annyira finom lett és még gluténmentes is. "Hab a tortán", hogy a krémhez felhasznált tojások fehérjét cukorhabbá főztem, hogy az se vesszen kárba. Az összes krémet a lapok közé töltöttem, és végül a tortát a cukorhabbal díszítettem. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a receptet, biztos más jeles alkalmakkor is előveszem, hiszen nagy sikere volt! :)

AnnaML
AnnaML / AnnaML Sat, 2016-01-23 22:37

Ugy orulok mert eddig csak a mi csaladunk ette es nekik tetszett , en a feherjebol habcsokot szoktam csinalni , ha csinaltal kepet kuld el a facebookra Anna Langer Vittorio Gigliotti nevre
Jo sutest fozest kivanok tovabbra is
Udv: Anna

hedi1
hedi1 Sun, 2014-05-25 16:03

Kedves Anna, látom nem Magyarországon élsz, ezért, ha nem haragszol kijavítanék 2 dolgot amit hibásan írtál: helyett, így és nem j-vel, ill. a krémbe kell ...liszt vagy a krémben van ... liszt. Üdv. H.

AnnaML
AnnaML / AnnaML Sun, 2014-05-25 21:01

Az eredeti recept csak annyival kulonbozik hogy kukoricaliszt es kukoricakemenyito helyett prezli kell bele 6 kanallal , a krembe meg 40g liszt kell a rizsliszt helyett, meg 1 liter tehentej , a tobbi minden ugyanaz.
Orvendek hogy tetszett a csaladi receptunk...
Remelem hogy a segitsegetekre voltam

Udv:
Anna

virmonic
virmonic Sat, 2014-05-24 15:38

Szia Anna! Feltennéd az eredeti receptet is? Nálunk senki sem glutén- vagy tejérzékeny, én szívesebben sütném azt! Köszi! :)

537
tojás 10 db
dió 30 dkg
kukoricaliszt 4 evőkanál
kukoricakeményítő 2 evőkanál
őrölt kávé 2 ek
cukor 10 ek
sütőpor 1 teáskanál
feketekávé 2 dl
rumaroma 3 csepp
szójatej 1 l
tojássárgája 5 db
rizsliszt 40 g
kukoricakeményítő 40 g
étcsokoládé 20 dkg
cukor 20 dkg