r
Nosalty Logó

Birsalmás diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Viane
Birsalmás diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Összesen 1123 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Összesen 4483 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Összesen 225 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1123 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6316.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1740 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 4483 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját és a lisztes-diós-sütőporos keveréket.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 160 fokon 40-45 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt, három felé vágjuk.

Diós krém

  1. A darált diót 1 dl tejjel és egy kis cukorral sűrűre főzzük.
  2. A maradék tejjel és cukorral sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Hozzáadjuk a diós masszát.
  3. Ha teljesen kihűlt, belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

Birsalmás krém

  1. A birseket meghámozzuk, kicsumázzuk, a negyedeket hosszában három felé vágva vékonyra szeleteljük. Egy fél citrom levét és héját hozzáadjuk.
  2. A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a birsalmát és az almalé felét. Elkeverjük, míg a karamell felolvad, aztán lefedve puhára pároljuk.
  3. A maradék almalét a pudingporral elkeverjük, és besűrítjük vele a birsalmát. Hagyjuk kihűlni.
  4. A kétfajta krémmel betöltjük a tortát, és bevonjuk étcsokival.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2745
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A diótortát már a cserépfalui kirándulásunk óta terveztem, ahol két kiló csodálatos dióra tettem szert. Már csak fel kellett dobni valamivel. A birsalmák szó szerint a lábaim elé hullottak. (A hozzávalók egy kisméretű tortához elegendők.)

Hozzávalók

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek