Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus diótorta

Diabetikus diótorta
Diabetikus diótorta
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű diótorta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Nálunk a család nagy kedvence.

A csoki glazúr Moha konyhájából van, tökéletesen kiegészíti a tortát.

Több diabetikus tortát a weboldalamon találsz.

hozzávalók / 12 adag

A diós piskótához

A diós krémhez

A csoki glazúrhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a diót, a sütőporral vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
    A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír), és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  2. Krém elkészítése: A tejet a tojásokkal, a pudingporral meg az édesítővel keverjük simára. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük sűrűre. A tűzről levéve szórjuk bele a darált diót, ízesítsük rummal. A kihűlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül forgassuk bele a habbá vert tejszínt.
  3. Csoki glazúr elkészítése: Kis pohárban keverjük el a zselatint két evőkanál vízzel, amit a kimért vízből veszünk el.
    A többi hozzávalót a maradék vízzel együtt kis lábosban melegítsük fel, óvatosan, fakanállal kevergetve, nem kell forralni! Vegyük le a tűzről.
    Mikróban oldjuk fel a zselatint, vegyítsük hozzá a kakaós részhez, alaposan keverjük el, és szűrjük át egy kis lyukú szűrőn. Időnként átkeverve hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Torta összerakása: A piskótalapot vágjuk háromba, egyenként öntözzük meg diólikőrrel (ez elhagyható), és kenjük meg krémmel. Helyezzük őket egymásra, a maradék krémmel vonjuk be az oldalát és az tetejét.
    Díszítésnek a csokiglazúrt csorgassuk a kihűtött torta tetejére, majd fél dióbelekkel díszítsük!
  5. Fél órára tegyük hűtőbe, hogy a csokiglazúr dermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 56 093
elküldve: 24
receptkönyvben: 680
elkészítve: 30/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Eva Szabo

Mióta szakács: 2013.08.09.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diétás diótorta, fogyókúrás diótorta, csokiglazúros torta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lbarbi73
lbarbi73 Wed, 2019-01-30 17:06

Már egyszer elkészítettem, isteni finom lett, holnap készülök újra elkészíteni :) Köszi <3

zitnya
zitnya Fri, 2015-10-23 23:36

Kedves Éva! Nem probléma, ha a zselatinlapot por állagúval helyettesítem? Ilyenkor az arányok is fixek maradnak? Köszönöm a választ előre is!

425
tojás 6 db
xilit 6 ek
diabetikus liszt 9 dkg
dió 5 dkg
sütőpor 1 teáskanál
víz 1 evőkanál
dió 20 dkg
tej 3.5 dl
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
xilit 14 dkg
rum 5 csepp
habtejszín 4 dl
zselatin 20 g
víz 80 ml
habtejszín 70 ml
xilit 9 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
zselatin 5 g