r
Nosalty Logó

Ünnepi sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bodnár Évi
Ünnepi sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1125 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 8988 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 234 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    439.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13478.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    6250 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1771 mg
  • Foszfor
    4718 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.4 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    144 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1803 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    204 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 8988 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három cipót formázunk belőle. Legbiztosabb, ha mérleggel egyenlő adagokra mérjük. Alufóliába csomagoljuk, és addig a hűtőben tartjuk, amíg elkészítjük a töltelékeket.
  2. A tésztacipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk, az elsőt egy közepes méretű tepsibe rakjuk. (Nem kell alá semmi.) Megkenjük először a mák, majd az almás töltelék felével.
  3. Beborítjuk a következő tésztalappal, erre hasonló sorrendben kerül a töltelék. Végül betakarjuk a harmadik lappal. Egy hústűvel megszurkáljuk, de úgy, hogy a tepsi aljáig érjen a tűnk. Ezeken a pici lyukakon eltávozik majd a gőz. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, az őrölt fahéjjal és a citrus fűszerkeverékkel ízesítve megpároljuk. Kihűtés után szűrőlapáttal szedjük ki, hogy a fölösleges almalé lecsöpögjön.
  2. A cukorral ledarált mákot elkeverjük a forró tejjel, az orangina fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral.

Tetejére

  1. Ha langyosra hűlt, a tetejét csokimázzal öntjük le. Ehhez gőz fölött felolvasztjuk az összetördelt csokit, hozzáadunk 2 ek. olajat, hogy jól kenhető legyen, és egyenletesen elkenjük a tészta tetején. Legjobb, ha legalább egy éjszakán át pihen, hogy az ízek összeérjenek. Hasonlít a zserbóhoz, és a flódnihoz, de nem is zserbó, és nem is flódni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 628
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi sütemény
Bodnár Évi 17 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek