r
Nosalty Logó

Máglyarakás tényleg szaftosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Máglyarakás tényleg szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

Összesen 5129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.6 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 5129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

Elkészítés

A máglyarakáshoz

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházukat kivágjuk, majd közepesen vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőbe tesszük a mézzel, egy evőkanál vajjal, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel. Puhára pároljuk a gyümölcsöt, majd félretesszük.
  2. A kalácsot felvágjuk ujjnyi vastag szeletekre. A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjét tegyük el a hűtőbe), a sárgáját elkeverjük a tejjel, 50 gramm cukorral és a vaníliás cukorral. A darált diót elkeverjük a baracklekvárral.
  3. A jénai edényt kivajazzuk. Minden szelet kalácsot alaposan megmártunk a tojásos tejben (bátran hagyjuk, hadd ázzanak el), majd az üvegtálba tesszük. Ha a kalácsok fele már a tálban van, elegyengetjük rajtuk a párolt almát. Erre jöhet a maradék kalács, amit megkenünk a diós lekvárral.
  4. A máglyarakást 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol először 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből és a maradék 50 gramm cukorból kemény, fényes habot verünk. A 20 perc leteltével kivesszük a máglyát, megkenjük a habbal (spatulával csúcsozzuk fel a tojésfehérjét). Közben kapcsoljuk a sütőt 210 fokra és grillfokozatra (vagy felső sütésre), és ide tegyük vissza, már habbal együtt a máglyát 10 percre pirulni. Ha szép aranybarna a teteje, kivesszük, hagyjuk kihűlni és enyhén langyosan szeleteljük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 2491
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Máglyarakás tényleg szaftosan
Lakos Benedek 277 recept

Aki evett már kiszáradt, fullasztó mágylarakást, az bizony tudhatja, milyen a pokol. Nos, szerencsére a most következő receptúra abszolút nem ilyen desszertet eredményez: ha követjük a lenti lépéseket, a lehető legszaftosabb felfújt lesz a jutalmunk.

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.