r
Nosalty Logó

Fantás süti 3. - mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Fantás süti 3. - mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4209.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16836.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    7482 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1476 mg
  • Foszfor
    5586 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    998 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a nyolc tojássárgáját kikeverjük a nyolc ek cukorrral.
  2. A nyolctojásfehérjét felverjük habbá, és összekeverjük acukros tojássárgájával.
  3. Ezután belekeverjük a nyolc kanál lisztet és a zacskó sütőport.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és aranyszínűre sütjük.
  5. Kiborítjuk egy tálcára, és hagyjuk hűlni.
  6. Ameddig hűl a tészta, elkészítjük a mákos krémet. Az 500 ml tejbe belekavarjuk a mákot, a vaníliás cukrot és a 6 ek cukrot (ízles szerint), jól összefőzzük legalább 10 percig.
  7. Még melegen rákenjük a kihűlt tésztalapra, egyenletesen elsimítva. Hűvös helyre tesszük, ameddig elkészül a teteje.
  8. A fantás tetőhöz a 2 zacskó pudingport összekeverjük a3 ek cukorral és az üdítővel. Simára keverjük, ésfelfőzzük.
  9. 10 percig főzzük, és meg melegen ráöntjük a mákos krémre, mertgyorsan megköt, és nem lehetveledolgozni.
  10. Legalább 2 óráthűtjük a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26X32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33010
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Mákimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szülinapi bulin láttam egy mákkrémes sütit és egy fantás sütit. Nem kóstoltam egyiket sem, de otthon fantáziálgattam, hogy mi lenne, ha összekeverném a belőlük tetszetős hozzvalókat :P?! Így született meg a jelenlegi süti :D.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...