r
Nosalty Logó

Töltött paprika reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Töltött paprika reggelire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a shakshukához

továbbá

Összesen 313 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a shakshukához

továbbá

Összesen 1247 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a shakshukához

továbbá

Összesen 56 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    3583 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    8090 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 313 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7726.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    5143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1765.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    866 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    1031 micro
  • β-karotin
    14332 micro
  • β-crypt
    2799 micro
  • Likopin
    32361 micro
  • Lut-zea
    4617 micro
Összesen 1247 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1464 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

a shakshukához

továbbá

Elkészítés

a shakshukához

  1. Ha reggelire szeretnénk tálalni, akkor a szószt érdemes előző este elkészíteni, másnap csak kicsit melegítsük fel. Egy magas falú serpenyőben a kockára vágott hagymát meg a vékonyra felszeletelt fokhagymát dinszteljük meg az olajon, közepes lángon. Rakjuk bele a finomra vágott chilit, sót, borsot, paprikát, a köménymagot picit megtörve, az őrölt római köményt meg a kurkumát. Kevergessük egy percig, hogy a fűszerek felébredjenek.
  2. Adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, mézet, végül az ecetet. 12-15 percig főzzük fedő nélkül, és a vége felé igen szaporán kevergessük, mert elég sűrű lesz, nehogy odakapjon!
  3. Az utolsó pár percben rakjuk bele a felaprított spenótot vagy az egyéb zöldlevelet, ami van otthon.

továbbá

  1. A paprikákat félbevágjuk, óvatosan kivágjuk az ereket meg a magos részét, 2-3 ek szószt merünk bele, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. Berakjuk a forró sütőbe, és 20 percig sütjük.
  2. Mindegyik paprikába beleütünk egy tojást, majd a sütőbe visszatolva készre sütjük. Attól függ, ki milyen hígan szereti, ez kb. 20-25 perc.
  3. Tálaláskor egy kevés szószt merünk a tányérra, rárakunk 1-2 paprikát, megszórjuk feta sajttal és petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1870
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Ajánló

A shakshuka David Lebovitz receptje alapján készült. Ő ropogós héjú kenyeret ajánl hozzá tunkolás céljából. :o) 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tv-ben egy filmet néztem, és közben két fiatal hölgy főzögetett a reklámidő alatt. Ez az étel nagyon megtetszett. Fűszeres paradicsomszószban sült tükörtojás, feta sajttal= shakshuka. Eredetileg gömbcukkiniben terveztem a sütését, de mostanában így járok, ha valamit kitalálok, hát pont az nincs a boltban. Így aztán gyorsan vettem három szép nagy paprikát, és jobban is jártam, mert a cukkini elég semleges ízű, és a sült paprikát nem hiszem, hogy be kell mutatnom, hogy mennyivel finomabb. Szóval ennyit változtattam azért a recepten, mert csak a szószban a platnin kellene befejezni a főzést, de szokásomhoz híven egy kis pluszt akartam adni az alapötlethez.

Hozzávalók

a shakshukához

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek