adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Pörkölt
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
600 g sertéscomb
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál paprikakrém
-
6 dl víz
Pirított tarhonya
-
3 ek napraforgó olaj
-
300 g tarhonya
820
Kalória
41.2g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
340.8g
Víz
94.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pörkölt
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g sertéscomb273 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
150g víz0 kcal
Pirított tarhonya
-
53 kcal
-
75g tarhonya278 kcal
Összesen
820
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pörkölt
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
600g víz0 kcal
Pirított tarhonya
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
300g tarhonya1113 kcal
Összesen
3280
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pörkölt
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
30g sertéscomb55 kcal
-
5g paradicsom1 kcal
-
5g paprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
30g víz0 kcal
Pirított tarhonya
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
15g tarhonya56 kcal
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 340.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
820
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.6 g
Zsír
-
Összesen 177.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3349.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1963 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 249.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 1363.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 766 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
3280
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 129 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
166
kcal
Elkészítés
Pörkölt
- Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük az apróra vágott paradicsomot, paprikát és belerakunk egy teáskanál paprikakrémet is.
- Erre az alapra tesszük rá a megtisztított, nagyobb kockákra vágott sertéscombot. Szórunk rá fűszerpaprikát és egy kevés fűszerköményt. Összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi húst. Lefedjük és puhára főzzük. Többször ellenőrizzük, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.
- A kész pörkölthöz hozzáöntjük a lepirított tarhonyát és felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint, ha szükséges.
- Lefedve tovább főzzük kb. 10 percig, majd elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk még lefedve további 10 percig párolódni.
- Tálaljuk házi savanyúsággal.
Pirított tarhonya
- Amíg a pörkölt elkészül, egy külön edényben olajon lepirítjuk a tarhonyát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 40 p
Ezt az ételt legtöbben a nagymamáink konyhájából ismerjük, így mindig jólesik visszatérni hozzá, ha éppen hagyományos ízekre vágyunk. A tarhonya tökéletesen magába szívja a fűszeres szaftot, amiben a hús teljesen omlóssá fő. Akár a konyhában, akár bográcsban készítjük el ezt a házias, szaftos tarhonyás húst nosztalgikus emlékeket fog idézni bennünk.