r
Nosalty Logó

Töltött gomba Gabimami konyhájából

Gabimami58
Töltött gomba Gabimami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

523
Kalória
24.7g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
327.2g
Víz
114.4g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5946.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    11317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6510 micro
Összesen 3130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. Gombát megtisztítjuk, majd félretesszük.Ezután a vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk,és apró kockákra vágjuk.Asárgarépát is meg pucoljuk, és sajtreszelőn lereszeljük, kis tálba tesszük, és félre rakjuk.
  2. Egy kis lábosban enyhén sós vízben puhára főzzük a cukorborsótés a tökdarabokat10 perc alatt, majd leszűrjük,és kissé hűlni hagyjuk.
  3. A hagymát egy serpenyőben megdinszteljük, és hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig sütjükállandó keveréssel.
  4. Ezután egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukorborsós tököt, reszelt nyers sárgarépát, fokhagymát, 2 tojást, áztatott kinyomkodott kenyérszeleteket, zsemlemorzsát, oregánót, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, 1 csapott evőkanál reszelt sajtot, rozmaringot, sót ízlés szerint.Ezt jól összedolgozzuk, félretesszük.
  5. Közben a meghámozott, negyedelt burgonyátenyhén sós vízben10 perc alattfélkeményrefőzzük, majd leszűrjük.
  6. Egy 39x36 cm-es tepsit kizsírozunk, ebbe egyenletesen elosztjuk a burgonyát, és ráöntjük az olajat is.
  7. Majd a gombafejeket megtöltjük, és a burgonya tetejére tesszüksorban.
  8. Előmelegített sütőbentakarék lángon 35 percig sütjükegyszeri fordítással, ezután kivesszük a tepsit, és mindegyik gomb fejre egyenletesen elosztjuk a maradék reszelt sajtot, majd visszatesszük a sütőbe 10 percre, míg a sajt szétolvad rajta. Végül kivesszük a sütőből, és félretesszük.
  9. Egy nagy, kerek, lapos üvegtálat megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk, és közepére kissé széthúzva a sült burgonyát tesszük, majd a töltött gombafejeket elosztjuk rajta,és melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36

Már harmadszor készítettem, de most saját termesztésű gombát használtam. Mindenkinek nagyon ízlett, ez boldogság számomra.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek