r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött gombafejek csőben sütve 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúróval töltött gombafejek  csőben sütve 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 2121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, a szárait apróra vágjuk.
  2. A gombák szárát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, fehérborssal ízesítjük, majd amikor már langyos, elkeverjük a juhtúróval.
  3. Elkészítjük a gratin mártást: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, azaz világos arany színű rántást készítünk, majd a tűzről lehúzva apránként, habverővel, hogy ne csomósodjon, hozzáadunk 3 dl forró tejet, visszatesszük a tűzre és sűrű mártást főzünk.A tűzről levonva a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot is hozzákeverjük (ezekkel már nem szabad főzni.) Fehérborssal ízesítjük, ízlés szerint sózzuk. Vigyázzunk a sóval, mert a juhtúró is sós!
  4. A juhtúrós keveréket beletöltjük a gombafejekbe, majd rákanalazzuk a mártást, és a tetejüket megszórjuk kis zsemlemorzsával.
  5. 180-200 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19859
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemes vendégváró előétel (hidegen is finom), vagy rizi-bizivel könnyű ebéd/ vacsora. A kép fázisfotó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!