r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött gombafejek csőben sütve 2.

NS
Juhtúróval töltött gombafejek  csőben sütve 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

532
Kalória
21.5g
Fehérje
23.6g
Szénhidrát
38.9g
Zsír
139.4g
Víz
120.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    557.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 2121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, a szárait apróra vágjuk.
  2. A gombák szárát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, fehérborssal ízesítjük, majd amikor már langyos, elkeverjük a juhtúróval.
  3. Elkészítjük a gratin mártást: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, azaz világos arany színű rántást készítünk, majd a tűzről lehúzva apránként, habverővel, hogy ne csomósodjon, hozzáadunk 3 dl forró tejet, visszatesszük a tűzre és sűrű mártást főzünk.A tűzről levonva a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot is hozzákeverjük (ezekkel már nem szabad főzni.) Fehérborssal ízesítjük, ízlés szerint sózzuk. Vigyázzunk a sóval, mert a juhtúró is sós!
  4. A juhtúrós keveréket beletöltjük a gombafejekbe, majd rákanalazzuk a mártást, és a tetejüket megszórjuk kis zsemlemorzsával.
  5. 180-200 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kellemes vendégváró előétel (hidegen is finom), vagy rizi-bizivel könnyű ebéd/ vacsora. A kép fázisfotó.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek