
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Ragu
-
80 g sárgarépa
-
120 g vöröshagyma
-
300 g csirkemellfilé
-
30 g vaj
-
só ízlés szerint
Töltelék
-
0.5 kk kakukkfű
-
5 csipet fekete bors
-
só ízlés szerint
Öntet
-
1 db tojás
-
0.5 kk kakukkfű
-
5 csipet fekete bors
-
só ízlés szerint
Teteje
493
Kalória
38g
Fehérje
15.1g
Szénhidrátok
31.5g
Zsír
279.1g
Víz
223.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
5.9g
Cukor
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Ragu
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
40g vöröshagyma15 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
40g burgonya23 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g trappista sajt35 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
27g főzőtejszín35 kcal
-
10g trappista sajt35 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Teteje
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
493
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Ragu
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
120g vöröshagyma44 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
120g burgonya69 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Teteje
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
1477
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Ragu
-
21.4g csiperkegomba5 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
25.7g csirkemellfilé31 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
10.3g burgonya6 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.6g trappista sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
6.9g főzőtejszín9 kcal
-
2.6g trappista sajt9 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Teteje
-
4.3g trappista sajt15 kcal
Összesen
127
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1235.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 279.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2019 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
493
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.9 g
Zsír
-
Összesen 94.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3707.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 925 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1536 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 837.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 860 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6058 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
1477
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
127
kcal
Elkészítés
Ragu
- A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A húst nagyon apró kockákra vágjuk. A burgonyát előre megfőzzük.
- A vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a sárgarépát. Összesütjük. Ezután beletesszük a felkockázott húst, amit fehéredésig sütünk. Sózzuk. A húsos zöldséges ragut kihűtjük.
- Ezután egy méretesnek ítélt tepsibe, vagy hőálló üvegedénybe tesszük és egyenletesen elterítjük.
Töltelék
- A langyosra hűlt burgonyát péppé törjük. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Belekeverjük a reszelt sajtot.
- A töltelékkel megtöltjük a gombafejeket. A gombafejeket megtöltött fejükkel lefelé fordítva elhelyezzük a húsos zöldséges ragun.
Öntet
- A tojáshoz hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot, az olvasztott vajat, a kakukkfüvet, borsot, sót. Jól összekeverjük.
- Ezzel az öntettel bevonjuk a gombafejeket.
Teteje
- A gombák tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Langyosan, főtt burgonyával tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A töltelékhez szükséges burgonyát érdemes a körettel együtt megfőzni. Sütésnél mindenki a saját sütőjének a tulajdonságát vegye figyelembe!