r
Nosalty Logó

Tőkehal ráksalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Tőkehal ráksalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Összesen 872 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Összesen 3485 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Összesen 113 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    676 micro
  • β-karotin
    5772 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 872 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    242 g

Zsír

  • Összesen
    241.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10524.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    3442 mg
  • Nátrium
    5136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3075 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    414 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    2705 micro
  • β-karotin
    23086 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    9002 micro
Összesen 3485 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Elkészítés

A ráksalátához

  1. Először a rákokat szabadítsuk meg a páncéljuktól. Ha fagyasztottat vásároltunk, egy tál vízben engedjük fel őket. Tisztításuk a következő módszerrel történik: törjük le a farokrészt, majd a lábak mentén nyissuk szét kezünkkel a páncélt, a húst pedig vegyük ki. Ha találkozunk ikrával, a húst öblítsük le, azokra nincs szükség.
  2. Készítsünk a rákhúsnak marinádod: olívaolajba tegyünk fokhagyma gerezdeket, petrezselymet, ecetet, dijoni mustárt és egy fél lime levét, majd botmixerrel aprítsuk össze, amíg homogén állományt kapunk. Öntsük a rákhúsokra, finoman forgassuk össze, hogy mindenütt bevonja, majd felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe egy lefedett tálkában. Ha friss rákot vásároltunk (nem előfőzött), abban az esetben a rákhúst kevés vajon pároljuk meg, majd ízesítsük zúzott fokhagymával és petrezselyemmel, úgy tegyük félre.
  3. A salátához valókat aprítsuk fel: a paprikát és a sárgarépát vágjuk juliennes-re, a főtt tojást és a paradicsomokat cikkekre. Salátástálban a tojás és a paradicsom kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Sózzuk, illetve borsozzuk, majd forgassuk össze az öntettel.
  4. Tálaláskor tegyük a saláta tetejére a rákhúst, a paradicsom és tojáscikkeket pedig rendezzük el a salátán.

A salátaöntethez

  1. A hozzávalókat tegyük egy keverőedénybe, és botmixerrel keverjük simára. Amennyiben nem óhajtunk túlságosan ecetes öntetet, kevés tejszínnel lágyíthatjuk.

A tőkehalhoz

  1. A halfilét vágjuk négy egyenlő darabra. Papírtölővel itassuk le a felesleges nedvességet, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát a daraboknak.
  2. Serpenyőbe tegyünk vajat, kevés olajat adjunk hozzá, hogy ne égjen meg. Közepes lángon kezdjük sütni a halat, amíg el nem készül. Ez oldalanként hozzávetőleg 3-3 perc.
  3. A sütés befejeztével tálaljuk a halat azonnal, az elkészített salátával.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 828
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

Ha valami kuriózumra vágyunk, akkor tökéletes választás ez az étel. Természetesen bármilyen fajtájú fehér húsú hallal elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tőkehal ráksalátával
Kornél 167 recept

Lányom névnapjára készült ez a fogás, aki nagy rajongója a halételeknek. Az összeállítás teljes harmóniában van egymással, igazi könnyű eledel, mégis elegáns, az egészséges étkezés jegyében.

Hozzávalók

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek