r
Nosalty Logó

Zöldpaprikán és gombán párolt tőkehal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Zöldpaprikán és gombán párolt tőkehal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

halpárolás

köret

Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

halpárolás

köret

Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

halpárolás

köret

Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

halpárolás

köret

Elkészítés

halpárolás

  1. A zöldpaprikát vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A gombát pedig nagy méretűre. (Négy felé elég vágni.)
  2. Serpenyőbe vagy wok-ba 4- 5 ek. vizet teszünk. Közepes lángon felforrósítjuk a serpenyőt.
  3. Az előmelegített serpenyőbe beletesszük a zöldségeket, a zöldségekre tesszük a halszeleteket úgy, hogy ne érjenek a serpenyőhöz. A halszeleteket lehet fagyosan (nem kiolvasztva) a serpenyőbe tenni. A margarint (vagy vajat) a halszeletek tetejére tesszük. Ízlés szerint sózunk. Fedővel lefedjük.
  4. Kb. 10 percig pároljuk. Ha elforr a víz, 1-1 ek. adagot teszünk hozzá/alkalom.
  5. Ha túl sok a víz (= 5 perc után nem forrt el, és kb. ellepi a zöldségeket), akkor levesszük a fedőt 1-2 percig. A kész hal alatt víz már nem lesz. A zöldségek az utolsó egy percben fognak aranybarnára pirulni a vajtól. Vigyázni, mert hamar odaég. A halat ne forgassuk, ha nem szeretnénk, hogy szétessen.
  6. A hal akkor kész, ha a késhegy átjárja.

köret

  1. Sültburgonya-körethez: a burgonyát reszelőn szeleteljük fel. Lehet kerekre vagy csíkokra.
  2. Elmelegített serpenyőben, fedő nélkül, 2- 3 ek. vajon vagy margarinon kisütjük. Chipsesen ropogós lesz kívül, puha lesz belül.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1265
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

Megint egy villámrecept. A köretet nem bonyolítottam meg, újra vajban sült buri lett. Most lereszeltem, így chipsesen ropogós, és extra hamar átsül.

Hozzávalók

halpárolás

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek