Tőkehalfilé

Leírás

A tőkehal egy ízes húsú tengeri ragadozó hal, amelynek számos fajtáját különböztetjük meg, például a közönséges tőkehalat, az atlanti, az alaszkai vagy a foltos tőkehalat. Egyes tőkehalfajták akár 15-20 kilogrammot is nyomhatnak. A tőkehal általában megpucolva és kifilézve kerül a konyhába, a tőkehalfilé az egyik legismertebb és legkedveltebb alapanyaga a halételeknek. Számtalan fajta étel készíthető belőle, megsüthetjük enyhén fűszerezve citromos lében, készíthetjük továbbá párolva vagy kirántva, de kiváló alapanyaga salátának, sőt halfasírtnak, rakottasnak vagy pástétomnak is.

Tőkehalfilé
82
Kalória
17.8g
Fehérje
-
Szénhidrát
0.7g
Zsír
81.2g
Víz
43g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Tőkehalfilé

fehérjetartalom

17.81 g

zsírtartalom

43000.456 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

81.22 g

gramm tőkehalfilé?

Top ásványi anyagok

Foszfor

203 mg

Nátrium

54 mg

Magnézium

32 mg

Kalcium

16 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.245 g

Kolin

65.2 mg

Niacin - B3 vitamin

2.063 mg

C vitamin

1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.81 g

Zsír

telített zsírsav

0.131 g

egyszeresen telített zsírsav

0.094 g

többszörösen telített zsírsav

0.231 g

koleszterin

43 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

0.38 mg

Magnézium

32 mg

Foszfor

203 mg

Nátrium

54 mg

Cink

0.45 mg

Réz

0.028 mg

Mangán

0.015 mg

Szelén

33.1 µg

szénhidrát

víz

81.22 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.076 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.065 mg

Niacin - B3 vitamin

2.063 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.153 mg

Folát

7 µg

Kolin

65.2 mg

Retinol

12 µg

E vitamin

0.64 mg

D vitamin

36 µg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

0.91 µg

A vitamin

12 µg

C vitamin

1 mg

B6 vitamin

0.245 g

146 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...