r
Nosalty Logó

Tengeri halfilé padlizsánnal és sárgarépával

Ligeti Károly
Tengeri halfilé padlizsánnal és sárgarépával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

604
Kalória
50.2g
Fehérje
37.9g
Szénhidrát
29g
Zsír
582.6g
Víz
176.6g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
26.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5982 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5471.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2739 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3146 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23927 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 2418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztjuk, és 1 centis kockákra aprítjuk. Az almát, padlizsánt és a megtisztított sárgarépát szintén 1 centis kockákra daraboljuk.
  2. Egy tepsi alját meglocsoljuk olajjal, és elrendezzük rajta a halat. Ráfacsarjuk a citrom levét, darálunk rá kevéske borsot, és megszórjuk a curry felével.
  3. Ezután rászórjuk a sárgarépát, padlizsánt és almát. Enyhén megsózzuk.
  4. A tejfölt és tejszínt simára keverjük, ráöntjük a tepsiben levőkre, meghintjük a maradék curry porral, és sütőbe toljuk.
  5. 200 fokon 40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24

Ha egy könnyű, nyári vacsorára vágyunk.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek