Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A római-, vagy kötözősaláta a fészkesvirágzatúak rendjébe, azon belül a fészkesek családjába tartozik.
Egyéves növény. Levelei zöldessárga színűek, lapát vagy hosszúkás tojásdad alakúak. Hajtása nyúltabb, mint a fejes salátáé.
Kevésbé hőigényes zöldségnövény, 14-20 fok között fejlődik a legjobban.
A fényben szegény téli hónapokban is sikerrel lehet termeszteni.
Hazánkban kevésbé elterjedt fajta. Leveleit a teljes kifejlődéskor a csúcshoz közel szorosan, de ügyelve arra, hogy a zsineg ne vágjon a levelekbe, összekötözik (innen ered egyik elnevezése is), így halványítják. Egyes fajtái, halványítás nélkül is jó minőségűek.
A római saláta íze kissé kesernyés és erősebb zamatokat hordoz, mint a fejes saláta.
Elsősorban a belső, zsengébb leveleket használják fel frissen saláták készítéséhez, de párolva köretként is fogyasztják. A leforrázott levelek íze a spárgáéhoz hasonlít.
A római saláta a fő összetevője az amerikai konyha klasszikus salátájának, a Ceasar salátának, melyet Cesare Cardini, egy olasz-mexikói származású hotel-, és étterem tulajdonos, valamint konyhamester "talált fel".

mikor vegyem

Egész évben kapható.

hogyan tároljam

Hűtőben, jól zárható nylonzacskóban akár két hétig is eláll.

Római saláta alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!