r
Nosalty Logó

Tigris bucis diós céklaburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
oviga2005
Tigris bucis diós céklaburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

Buci

Összesen 1106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

Buci

Összesen 4419 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

Buci

Összesen 280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9683.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    5714 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1714 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 4419 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Burger

Buci

Elkészítés

Burger

  1. A lenmagpelyhet keverjük össze 6 evőkanál forró vízzel és tegyük félre legalább 15 percre. A hagymát alacsony lángon 8-10 percig pirítsuk egy evőkanál olívaolajon és adjunk hozzá egy csipet sót. Az utolsó egy percben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.
  2. A céklát pucoljuk meg és reszeljük le kislyukú reszelőn vagy késes aprítóban daráljuk apróra, majd tegyük egy nagyobb tálba. A diót késsel vagy aprítóban aprítsuk össze, de nem baj, ha maradnak benne kissé nagyobbacska szemek is, a burger textúrájának jót fog tenni. Ha kész, adjuk hozzá a céklához.
  3. A babot krumplinyomóval vagy késes aprítóban nagyjából pépesítsük – nem baj, ha kissé darabos marad. Ha kész, tegyük ezt is a céklás-diós mixhez. Adjuk hozzá a száraz fűszereket, a tamarit/szójaszószt, a pirított hagymát, a lenmagzselét és a csicseriborsólisztet a többi hozzávalóhoz, és alaposan keverjük össze.
  4. Első körben fél teáskanál sót adjunk hozzá, keverjük el, majd kóstoljuk, és szükség szerint adjunk még hozzá. A nyers burgernek kissé túl sósnak kell lennie, különben sütés után ízetlen lesz. Fedjük le a tálat és legalább fél órára tegyük hűtőbe. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  5. Ha letelt a fél óra, formáljunk egy-másfél centi vastag burgereket, ahogy jobban tetszik. Ennél vastagabbat azért nem érdemes, mert egyrészt nehezen sül át, másrészt a burger többi elemével együtt túl vastag lesz ahhoz, hogy civilizált módon át lehessen harapni. Tegyük a burgereket sütőpapírral bélelt, majd enyhén olajozott tepsibe. Süssük 15 percig, fordítsuk meg, majd süssük még 15 percig.
  6. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál semleges ízű olajat, és süssük a burgereket aranybarnára közepes-magas lángon, oldalanként 1-2 perc alatt. Vigyázat, mert könnyen megég: folyamatosan nézegessük a sülő oldalt, és ha túl gyorsan barnul, vegyük lejjebb a lángot. Ha időközben szükségesnek látjuk, pótolhatjuk még egy evőkanállal az olajat.
  7. Azért szükséges először sütőben, majd serpenyőben is megsütni a burgereket, mert csak serpenyőben sütve a nyers burger nagyon megszívja magát olajjal, és nehezebben is sül át, csak sütőben sütve viszont kicsit száraz lesz. Ha kész vannak, papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.

Buci

  1. A tészta minden hozzávalóját egy tálba helyezzük és összedolgozzuk/én géppel csináltam, de lehet kézzel is/ egy könnyű nem ragacsos légies tésztát kapunk. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  2. Majd jól belisztezett deszkán 6 egyforma kis bucit csinálunk. Majd a tepsiben még 35 percet pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Sütés előtt megkenjük a bucikat felvert tojással . / én itt vártam egy picit és ételfestékkel befestettem tigris csíkosra./ Majd 30 perc alatt szép barnára sütjük.
  3. Aztán ízlés szerinti zöldségekkel megpakolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 137
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tigris bucis diós céklaburger
oviga2005 8 recept

Tálaláshoz a tányért is én készítettem. Megfestettem, hogy még izgalmasabb legyen a fogás.

Hozzávalók

Burger

Buci

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek