r
Nosalty Logó

Tigris bucis diós céklaburger

oviga2005
Tigris bucis diós céklaburger
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Burger

Buci

1106
Kalória
37.1g
Fehérje
159.8g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
98.6g
Víz
90g
Koleszterin
17.4g
Élelmi rost
17.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

Buci

Összesen 1106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

Buci

Összesen 4419 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Burger

Buci

Összesen 280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9683.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    5714 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    639.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1714 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 4419 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Burger

  1. A lenmagpelyhet keverjük össze 6 evőkanál forró vízzel és tegyük félre legalább 15 percre. A hagymát alacsony lángon 8-10 percig pirítsuk egy evőkanál olívaolajon és adjunk hozzá egy csipet sót. Az utolsó egy percben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.
  2. A céklát pucoljuk meg és reszeljük le kislyukú reszelőn vagy késes aprítóban daráljuk apróra, majd tegyük egy nagyobb tálba. A diót késsel vagy aprítóban aprítsuk össze, de nem baj, ha maradnak benne kissé nagyobbacska szemek is, a burger textúrájának jót fog tenni. Ha kész, adjuk hozzá a céklához.
  3. A babot krumplinyomóval vagy késes aprítóban nagyjából pépesítsük – nem baj, ha kissé darabos marad. Ha kész, tegyük ezt is a céklás-diós mixhez. Adjuk hozzá a száraz fűszereket, a tamarit/szójaszószt, a pirított hagymát, a lenmagzselét és a csicseriborsólisztet a többi hozzávalóhoz, és alaposan keverjük össze.
  4. Első körben fél teáskanál sót adjunk hozzá, keverjük el, majd kóstoljuk, és szükség szerint adjunk még hozzá. A nyers burgernek kissé túl sósnak kell lennie, különben sütés után ízetlen lesz. Fedjük le a tálat és legalább fél órára tegyük hűtőbe. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  5. Ha letelt a fél óra, formáljunk egy-másfél centi vastag burgereket, ahogy jobban tetszik. Ennél vastagabbat azért nem érdemes, mert egyrészt nehezen sül át, másrészt a burger többi elemével együtt túl vastag lesz ahhoz, hogy civilizált módon át lehessen harapni. Tegyük a burgereket sütőpapírral bélelt, majd enyhén olajozott tepsibe. Süssük 15 percig, fordítsuk meg, majd süssük még 15 percig.
  6. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál semleges ízű olajat, és süssük a burgereket aranybarnára közepes-magas lángon, oldalanként 1-2 perc alatt. Vigyázat, mert könnyen megég: folyamatosan nézegessük a sülő oldalt, és ha túl gyorsan barnul, vegyük lejjebb a lángot. Ha időközben szükségesnek látjuk, pótolhatjuk még egy evőkanállal az olajat.
  7. Azért szükséges először sütőben, majd serpenyőben is megsütni a burgereket, mert csak serpenyőben sütve a nyers burger nagyon megszívja magát olajjal, és nehezebben is sül át, csak sütőben sütve viszont kicsit száraz lesz. Ha kész vannak, papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.

Buci

  1. A tészta minden hozzávalóját egy tálba helyezzük és összedolgozzuk/én géppel csináltam, de lehet kézzel is/ egy könnyű nem ragacsos légies tésztát kapunk. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  2. Majd jól belisztezett deszkán 6 egyforma kis bucit csinálunk. Majd a tepsiben még 35 percet pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Sütés előtt megkenjük a bucikat felvert tojással . / én itt vártam egy picit és ételfestékkel befestettem tigris csíkosra./ Majd 30 perc alatt szép barnára sütjük.
  3. Aztán ízlés szerinti zöldségekkel megpakolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tálaláshoz a tányért is én készítettem. Megfestettem, hogy még izgalmasabb legyen a fogás.

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek