r
Nosalty Logó

Sajtbombaburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sajtbombaburger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 1677 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 6705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Összesen 206 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5533.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    4983 micro
  • β-crypt
    1083 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    3377 micro
Összesen 1677 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    376.8 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22134.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    449 mg
  • Kálcium
    7277 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    6012 mg
  • Nátrium
    7608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4973 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3106 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    19933 micro
  • β-crypt
    4330 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    13508 micro
Összesen 6705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 206 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Elkészítés

Hambuger

  1. A húspogácsákhoz a Knorr Szaftos Hamburger Alapját elkeverjük 175 ml forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk, amíg a keverék felveszi a nedvességet.
  2. Ezt követően az alapot jól eldolgozzuk a darált marhahússal, és beolajozott kézzel 4 vastagabb (vagy akár 6-8 vékonyabb) hamburgerhúst formázunk belőle.
  3. Sütés előtt előkészítjük a többi burgerbevalót: a csemegeuborkát és a hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a hamburgerzsemléket pedig forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  4. Ezt követően a húspogácsákat forró serpenyőben oldalanként 4-5 percig sültjük, majd az utolsó 1-2 percben a felső oldalra ráolvasztunk 2-2 szelet mozzarellát.
  5. Következhet a burgerek összeállítása: a bucik alját megkenjük mustárral, és megszórjuk csemegeuborka- valamint hagymakockákkal. Ezekre helyezünk 1-1 karika paradicsomot és sült parmezántallért. Majd erre jöhetnek a szaftos húspogácsák, és végül rájuk csorgatunk a sűrű, gazdag sajtszószból. A pirított bucitetőkkel zárjuk le a burgereket.
  6. Sült burgonyával vagy coleslaw-val találjuk.

Sajtszósz és parmezánropogós

  1. A sajtszószhoz készítünk egy besamelt, amihez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tej és tejszín keverékével, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, félretesszük, majd tálalás elött újramelegítjük, ha szükséges.
  3. A parmezánropógoshoz apró lyukú reszelőn lereszeljük a parmezánt.
  4. 4 tallért fogunk sütni. Halmozzunk 4 nagy sajtkupacot a sütőpapíros tepsire, terítsük szét egyenletesen. Próbáljunk négy kis kört formázni (kb. akkorákat, mint a készülő húspogácsák).
  5. Süssük előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára, kb. 10 perc alatt. Miután megpirult, vegyük ki a sütőből, és tegyük félre. Hűlés után lesz ropogós, kemény az állaga.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 248
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 03.

Ajánló

A Knorr Szaftos hamburger alap széleskörűen használható, a hozzá javasolt marhahúst kicserélhetjük csirkére, de akár halra vagy zöldségekre is. Dobjuk fel vele a nyári grillezéseket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes hamburgert otthon is készíthetünk, a legjobb pedig, hogy a belevalókat ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Viszont az igazán jó hamburger egyik legfontosabb ismérve a szaftos húspogácsa, az adja meg az ikonikus étel jellegzetes textúráját és karakteres ízét. A tökéletesen omlós hamburgerhús elkészítése művészetnek tűnhet, a Knorr Szaftos hamburger alap viszont éppen abban segít nekünk, hogy a lehető legegyszerűbben érjük el a kifogástalan állagot és a finom, fűszeres ízt. Néhány hozzávalóval különleges ízélményben lehet részünk, a saját otthonunkban!

Hozzávalók

Hambuger

Sajtszósz és parmezánropogós

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek