Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán
Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán
85 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumpli a kertünkben nőtt véletlenszerűen. Valószínűleg a feleségem konyhahulladék komposztálásának az eredménye. A padlizsán pedig szándékos termesztés terméke. Most hasznosultak.

A konyha megjelölésnél zavarban voltam. Hiszen ez számos, főleg mediterrán országban is kedvelt, nem csak nálunk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, répát megpucoljuk, felkarikázzuk, félig megfőzzük.
  2. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, rácsosan bevágjuk, sózzuk.
  3. 1 óra elteltével serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütjük.
  4. A húsát kanállal kikaparjuk, félretesszük.
  5. Közben aprítunk a hagymát, fokhagymát, és kockára vágjuk a csirkemájat.
  6. A serpenyőben megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat, majd a padlizsánt. Félretesszük.
  7. A serpenyőben elrendezzük a krumpli és répaszeleteket, fűszerezzük, locsolunk rá olajat, ráfektetjük a padlizsáncsónakokat, megtöltjük a töltelékkel, betesszük a sütőbe, és 180 C fokon hőlégkeverésen megsütjük.
  8. Közben lereszeljük a sajtot.
  9. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórjuk a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Tovább sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, 200 C fokra.
  10. Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalunk. A tányérra szedünk a körítésből, és ráültetünk egy padlizsáncsónakot.
  11. Díszítésként teszünk rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 914
elküldve: 4
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött padlizsán, májjal töltött padlizsán, májjal töltött sajtos padlizsán

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-13 08:27

Kedves Hobbychef!

Igen, el is készítettem, már két alkalommal, és így a padlizsán ehető , és finom is volt a család számára, amúgy még óvatosan kezelik, nem úgy mint a már megszokottá vált patisszont, cukkinit... :)
Nagyon ízlett, köszönjük. Most még jó sok van a kertben, anyuméknál, fog készülni....
Nálunk patisszon és cukkini ültetés volt csak. Jövőre megpróbálom újra én is, ha már elfogadták , legyen kéznél ez a finom alapanyag. :)

Várom ötletes főzési-sütési megoldásaidat. :D
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Fri, 2013-09-13 16:47

Örülök, hogy ízlett a családnak. További kellemes sütés-főzést kívánok.
Rendszeresen töltök fel új recepteket, biztos találsz köztük majd kedvedrevalót.
Remélem kívánságod teljesül, amit viszont kívánok, s szép hétvégénk lesz.

668
padlizsán 1 nagy db
csirkemáj 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
chili 2 db
kakukkfű 1 szál
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
szárított natúr zöldségkeverék 1 dkg
trappista sajt 10 dkg
olívaolaj 2 ek
sárgarépa 1 nagy db
újkrumpli 50 dkg
paradicsom 1 közepes db
zellerlevél 2 db