r
Nosalty Logó

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 668 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3447 micro
  • α-karotin
    2692 micro
  • β-karotin
    6643 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1327 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 668 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1453 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6893 micro
  • α-karotin
    5384 micro
  • β-karotin
    13286 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2655 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit, répát megpucoljuk, felkarikázzuk, félig megfőzzük.
  2. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, rácsosan bevágjuk, sózzuk.
  3. 1 óra elteltével serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütjük.
  4. A húsát kanállal kikaparjuk, félretesszük.
  5. Közben aprítunk a hagymát, fokhagymát, és kockára vágjuk a csirkemájat.
  6. A serpenyőben megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat, majd a padlizsánt. Félretesszük.
  7. A serpenyőben elrendezzük a krumpli és répaszeleteket, fűszerezzük, locsolunk rá olajat, ráfektetjük a padlizsáncsónakokat, megtöltjük a töltelékkel, betesszük a sütőbe, és 180 C fokon hőlégkeverésen megsütjük.
  8. Közben lereszeljük a sajtot.
  9. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórjuk a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Tovább sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, 200 C fokra.
  10. Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalunk. A tányérra szedünk a körítésből, és ráültetünk egy padlizsáncsónakot.
  11. Díszítésként teszünk rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5245
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán
Hobbychef 738 recept

A krumpli a kertünkben nőtt véletlenszerűen. Valószínűleg a feleségem konyhahulladék komposztálásának az eredménye. A padlizsán pedig szándékos termesztés terméke. Most hasznosultak. A konyha megjelölésnél zavarban voltam. Hiszen ez számos, főleg mediterrán országban is kedvelt, nem csak nálunk.

Hozzászólások (2)

Éva-Anyóca

guszta finomság, elkészítésre vár, köszönöm a receptet :) Éva-Anyóca

Hobbychef

Remélem, hogy nem csak gusztának, de finomnak is találjátok.

Éva-Anyóca

Kedves Hobbychef! Igen, el is készítettem, már két alkalommal, és így a padlizsán ehet? , és finom is volt a család számára, amúgy még óvatosan kezelik, nem úgy mint a már megszokottá vált patisszont, cukkinit... :) Nagyon ízlett, köszönjük. Most még jó sok van a kertben, anyuméknál, fog készülni.... Nálunk patisszon és cukkini ültetés volt csak. Jöv?re megpróbálom újra én is, ha már elfogadták , legyen kéznél ez a finom alapanyag. :) Várom ötletes f?zési-sütési megoldásaidat. :D Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Hobbychef

Örülök, hogy ízlett a családnak. További kellemes sütés-f?zést kívánok. Rendszeresen töltök fel új recepteket, biztos találsz köztük majd kedvedrevalót. Remélem kívánságod teljesül, amit viszont kívánok, s szép hétvégénk lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.