Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az egyik első recept, amit a megismerkedésünk után elkészítettem a férjemnek. Biztos kitaláltátok már, de azóta elvett feleségül, úgyhogy hajrá lányok, próbáljátok ki a receptemet:)!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt és vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük a vágott felükkel lefelé.
  2. 200 fokos sütőben 25 perc alatt teljesen puhára sütjük a padlizsánokat.
  3. A bulgurt/kuszkuszt a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük. A szalonnát apróra vágjuk.
  5. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és néhány perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát is, majd 2-3 percig tovább pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, és lefedve további 5 percig főzzük.
  6. A ragut ízesítjük fahéjjal és kevés borssal, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Lefedve még 5 percig főzzük a ragut.
  7. Az összeállításhoz a padlizsánok belsejét csónakszerűen kivájjuk, a kivájt részt apróra vágjuk, megsózzuk, és a húsos raguhoz keverjük. A főtt kuszkuszt/bulgurt is a raguhoz keverjük. A ragut elosztjuk a padlizsánokban.
  8. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a töltött padlizsánokat. Ha szeretnénk, megkenhetjük a tetejüket kevés natúr joghurttal, és megszórhatjuk sajttal. Ekkor még 5 percre toljuk vissza őket a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 184
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött padlizsán

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1132
padlizsán 2 db
bulgur 1 bögre
darált marhahús 300 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
füstölt szalonna 50 g
sárgarépa 1 közepes db
konzerv paradicsom 300 g
sűrített paradicsom 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 kávéskanál
napraforgó olaj 5 ek
víz 2.5 dl