Nosalty Logó

Töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1130 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2260 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    4307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32882 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 1130 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1765.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2534 micro
  • β-karotin
    8613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    65764 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 2260 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2843 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt és vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük a vágott felükkel lefelé.
  2. 200 fokos sütőben 25 perc alatt teljesen puhára sütjük a padlizsánokat.
  3. A bulgurt/kuszkuszt a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük. A szalonnát apróra vágjuk.
  5. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és néhány perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát is, majd 2-3 percig tovább pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, és lefedve további 5 percig főzzük.
  6. A ragut ízesítjük fahéjjal és kevés borssal, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Lefedve még 5 percig főzzük a ragut.
  7. Az összeállításhoz a padlizsánok belsejét csónakszerűen kivájjuk, a kivájt részt apróra vágjuk, megsózzuk, és a húsos raguhoz keverjük. A főtt kuszkuszt/bulgurt is a raguhoz keverjük. A ragut elosztjuk a padlizsánokban.
  8. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a töltött padlizsánokat. Ha szeretnénk, megkenhetjük a tetejüket kevés natúr joghurttal, és megszórhatjuk sajttal. Ekkor még 5 percre toljuk vissza őket a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 28019
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez volt az egyik első recept, amit a megismerkedésünk után elkészítettem a férjemnek. Biztos kitaláltátok már, de azóta elvett feleségül, úgyhogy hajrá lányok, próbáljátok ki a receptemet:)!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek