r
Nosalty Logó

Lecsóval töltött padlizsán

Lakos Benedek
Kuszkuszos lecsóval töltött, sült padlizsán aprított petrezselyemmel és pirított fenyőmaggal tálalva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött padlizsánhoz

381
Kalória
9.9g
Fehérje
57.5g
Szénhidrát
14.7g
Zsír
517g
Víz
-
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
17.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltött padlizsánhoz

Összesen 381 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltött padlizsánhoz

Összesen 1144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltött padlizsánhoz

Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    517 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 381 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1551 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    3364 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2169 micro
Összesen 1144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    539 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

A töltött padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, megszárítjuk, felszínüket megszurkáljuk egy kis pengéjű, éles késsel. Tepsire tesszük, majd 220 fokos sütőbe toljuk, ahol 20-25 perc alatt puhára sütjük őket.
  2. Egy kis fazékban lecsót készítünk: az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Mehet hozzá a vékony szálakra vágott paprika és hegyes erős, amit fedő alatt 5-7 perc alatt puhára párolunk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és ezzel főzzük tovább.
  3. A zöldséges alapot fűszerezzük, majd további 2-3 perc alatt összefőzzük. Ha elkészült, beleöntjük a kuszkuszt, elkeverjük az egészet és fedő alatt hagyjuk 10 perc alatt a szemcséket megpuhulni.
  4. A sült padlizsánokat középen felvágjuk, sült belsejüket kikanalazzuk és a kuszkuszos lecsóhoz keverjük. Az így kapott lecsót elosztjuk a két kiüresített padlizsánban, amiket visszateszünk a 220 fokos sütőbe és 5-10 perc alatt, grillfokozaton rájuk pirítunk.
  5. A töltött padlizsánt azon melegében tálaljuk, ízlés szerint friss zöldfűszerrel, pirított olajos maggal megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

A nyár sokszínű és sokféle lecsóiba néha kerülhet padlizsán is, ebben a receptben azonban fejük tetejére álltak a dolgok, ugyanis itt a lecsó bújik a padlizsán bőrébe. Zöldségragu helyett így egy hasonlóan gyors és egyszerű töltött zöldséget kapunk, ami ízeiben maga a verőfényes nyár.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek