r
Nosalty Logó

Kétsajtos töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Kétsajtos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1736 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1736 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    906 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 123 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk.
  2. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
  3. A padlizsánt megmossuk, levágjuk a végét, majd hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk a szélét, majd egy kis késsel felkockázzuk a belsejét, és eltávolítjuk.
  4. Az olívaolajat felhevítjük, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. 1-2 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a padlizsánt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük egy fél deci vízzel, és hozzáadjuk a felvágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. 15-20 percig főzzük lefedve. Ha kész, hozzáadjuk a felkockázott fetát és a kifőtt rizst. Összekeverjük.
  6. A padlizsánhajókat egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, belekanalazzuk a tölteléket, és megszórjuk a reszelt mozzarellával.
  7. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 719
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 70342
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsmentes finomság, amit muszáj kipróbálni, ha beindul a padlizsánszezon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.