r
Nosalty Logó

Tésztával töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tésztával töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 491 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1960 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 491 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4874.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1847.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    924 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 1960 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    435 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd olajon megfuttatva félretesszük. A padlizsánokat kettévágjuk, kiszedjük a húsukat,és felkockázzuk. A padlizsán üres belsejét és egy tepsit kiolajozunk, majd abban egymás mellé téve elrendezzük őket.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a felvágott padlizsán belsőt is. 5 percig pirítjuk, közben a paradicsomot is feldaraboljuk, majd az idő leteltével hozzákeverjük.
  3. Fűszerezzük ízlésünk szerint,és 10 perc alatt összepároljuk. Hozzáöntjük a félretett tésztát, alaposan átkeverjük, majd a padlizsánokat félig megtöltjük vele. Ezt követően felkarikázzuk a mozzarellát, egy sorban rápakoljuk, és befedjük a maradék tésztával.
  4. Sajtot reszelünk, melyet összekeverünk kevés zsemlemorzsával, és ráhalmozzuk a tetejére. 200 fokonelőmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálaláskor jégsalátát adunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4069
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán kiadós étel, mindenkinek ajánlom, aki szereti a tészta és zöldség párosítását.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek