r
Nosalty Logó

Darált hússal töltött padllizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tori
Darált hússal töltött padllizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4477 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3831.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17906 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és az olívaolajban kicsit megpirítjuk.
  2. Közben a répákat megpucoljuk, és vékony darabokra vágjuk vagy reszeljük. Ez pont annyi idő, míg megpirul a hagyma, így már hozzá is rakhatjuk a répát.
  3. Egy párszor megkeverjük, és a darált hús is mehet bele. Ízlés szerint fűszerezünk, fokhagyma, petrezselyem, só, bors, majoránna, kakukkfű, őrölt kömény.
  4. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, levágjuk a két végét, félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét. (Én ezt nem tettem bele a töltelékbe, de aki úgy gondolja, hozzá is rakhatja.) Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. A húst miután megpirult, levesszük a gázról, hozzáborítjuk a tejfölt, és a sajtnak egy részét is hozzáreszeljük, így összekeverjük.
  6. A padlizsánt megsózzuk, és belelapátoljuk a tölteléket. A maradék sajttal megszórjuk a tetejét, és mehet a sütőbe. 20-25 percig sütjük, míg a sajt megbarnul picit, késsel ellenőrizhetjük a padlizsánt is. Akkor jó, ha már teljesen puha.
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 158298
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 10.

Ajánló

Én ezt magában fogyasztottam, de rizzsel, zöldséges krumplival is tálalható. Gyorsan elkészíthető, könnyű, akár vacsorára is elkészülhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a töltött sült zöldségeket. Volt itthon egy kis darált hús, amiből szerettem volna valami mást kihozni, mint a fasírt, vagy bármi rakott dolgot. Nagyon szeretem a cukkinit, de a padlizsánok gyönyörűek voltak a boltban, így gondoltam, kipróbálok valami újat, és összedobok valamit belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!