Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengerihalas halászlé magyarosan

Tengerihalas halászlé magyarosan
Tengerihalas halászlé magyarosan
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hihetetlen, de finom.
Végülis, nagyjából minden ugyanaz benne, mint egy rendes, magyar halászlében, még ha sokan ezért megköveznek is. Egy próbát mindenképp megér.
Ez a recept annak való, aki nem szereti a szálkás, pocsolyaízű, zsíros húsú halat, vagy nem akar passzírozással bajlódni, de mégis enne egy kis halászlészerűt gyorsan, vagy csak szimplán szereti a tengeri halas dolgokat. Én általában abból dolgozok, ami itthon van, így konzervből készítem, mindegy, hogy olajos, paradicsomos vagy sós lében, a levet úgyis leöntöm, úgy kerül csak bele. Nem lehet majd érezni, hogy konzerves halból van.
El lehet készíteni friss halból is, így a főzési idő növekszik, amíg a hal meg nem fő.
A paradicsomsűrítmény elhagyható, ha valaki nem kedveli, így mediterrán stílusban, bár én pont ezért szeretem. A fűszerezés tájékoztató jellegű, kinek milyen nagyságú kávéskanala, milyen erősségű fűszere, és milyen ízlése van, folyamatos kóstolást javasolok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a többi összevágott zöldséget, és azokat is dinszteljük pár percig.
  2. Hozzáadjuk a vizet, ha felforrt, akkor mehet bele a halászlékocka. Ha feloldódott, mehet a paradicsomsűrítmény, a fokhagyma és a többi fűszer, a végén a fehérbor.
  3. Összefőzzük az alaplevet, amíg minden meg nem puhul, majd bormixerrel összeturmixoljuk - nem baj, ha magasabb edényben főzünk... Ha valakinek nincs otthon botmixer, az vágja apróra a hozzávalókat, úgy is jó.
  4. A végén beletesszük a halakat, és összefőzzük. Konzervhalnál jobb, ha haltörzset használunk aprólék helyett, egyszerűen csak beletesszük, szétesik magától keverés közben, amennyire kell.
  5. Tálalás után kenyérrel szoktuk fogyasztani.
  • költség: 1800 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Josefakonyhaban

Mióta szakács: 2018.12.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

halleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

312
olívaolaj 2 ek
víz 1.5 l
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 db
paprika 1 db
paradicsom 1 db
sűrített paradicsom 100 g
halászlékocka 2 db
tonhalkonzerv 15 dkg
makréla 15 dkg
hering 15 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
fehér bors 1 csipet
chili 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
fehérbor 1 dl