r
Nosalty Logó

Tengerihalas halászlé magyarosan

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Josefakonyhaban
Tengerihalas halászlé magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7834 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6545.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    4499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    1233 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2623 micro
  • β-karotin
    7421 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    31338 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 1249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1183 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a többi összevágott zöldséget, és azokat is dinszteljük pár percig.
  2. Hozzáadjuk a vizet, ha felforrt, akkor mehet bele a halászlékocka. Ha feloldódott, mehet a paradicsomsűrítmény, a fokhagyma és a többi fűszer, a végén a fehérbor.
  3. Összefőzzük az alaplevet, amíg minden meg nem puhul, majd bormixerrel összeturmixoljuk - nem baj, ha magasabb edényben főzünk... Ha valakinek nincs otthon botmixer, az vágja apróra a hozzávalókat, úgy is jó.
  4. A végén beletesszük a halakat, és összefőzzük. Konzervhalnál jobb, ha haltörzset használunk aprólék helyett, egyszerűen csak beletesszük, szétesik magától keverés közben, amennyire kell.
  5. Tálalás után kenyérrel szoktuk fogyasztani.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 4604
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tengerihalas halászlé magyarosan
Josefakonyhaban 1 recept

Hihetetlen, de finom. Végülis, nagyjából minden ugyanaz benne, mint egy rendes, magyar halászlében, még ha sokan ezért megköveznek is. Egy próbát mindenképp megér. Ez a recept annak való, aki nem szereti a szálkás, pocsolyaízű, zsíros húsú halat, vagy nem akar passzírozással bajlódni, de mégis enne egy kis halászlészerűt gyorsan, vagy csak szimplán szereti a tengeri halas dolgokat. Én általában abból dolgozok, ami itthon van, így konzervből készítem, mindegy, hogy olajos, paradicsomos vagy sós lében, a levet úgyis leöntöm, úgy kerül csak bele. Nem lehet majd érezni, hogy konzerves halból van. El lehet készíteni friss halból is, így a főzési idő növekszik, amíg a hal meg nem fő. A paradicsomsűrítmény elhagyható, ha valaki nem kedveli, így mediterrán stílusban, bár én pont ezért szeretem. A fűszerezés tájékoztató jellegű, kinek milyen nagyságú kávéskanala, milyen erősségű fűszere, és milyen ízlése van, folyamatos kóstolást javasolok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk