Makréla

Leírás
Zsírdús tengeri hal, többszörösen telítetlen zsírsavai az emberi szervezet számára hasznosak. Mint minden hal, a makréla is gazdag B-vitaminokban, káliumban, nátriumban és foszforban. A friss makréla egyenes és rugalmas, hasa domború, húsa fehér, szemei csillogóak és a farka egyenesen áll. Sütésre alkalmas hal, mert bőre ropogósra sül. Hosszú szálkái könnyen eltávolíthatók.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
A friss halat a vásárlás napján ajánlatos elkészíteni. Fagyasztásra nem alkalmas.
100g Makréla
fehérjetartalom
18.6 g
zsírtartalom
70012.063 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
63.55 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
217 mg
Nátrium
90 mg
Magnézium
76 mg
Kalcium
12 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.399 g
Kolin
65 mg
Niacin - B3 vitamin
9.08 mg
E vitamin
1.52 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
18.6 g
Zsír
telített zsírsav
3.257 g
egyszeresen telített zsírsav
5.456 g
többszörösen telített zsírsav
3.35 g
koleszterin
70 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
1.63 mg
Magnézium
76 mg
Foszfor
217 mg
Nátrium
90 mg
Cink
0.63 mg
Réz
0.073 mg
Mangán
0.015 mg
Szelén
44.1 µg
szénhidrát
víz
63.55 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.176 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.312 mg
Niacin - B3 vitamin
9.08 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.856 mg
Folát
1 µg
Kolin
65 mg
Retinol
50 µg
E vitamin
1.52 mg
D vitamin
643 µg
K vitamin
5 µg
B12 vitamin
8.71 µg
A vitamin
50 µg
C vitamin
0.4 mg
B6 vitamin
0.399 g