Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváby András féle halászlé

Sváby András féle halászlé
Sváby András féle halászlé
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem szegedi, ez nem bajai, nem vajdasági, ez itt Sváby-féle halászlé!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük.
  2. A pontyfiléket hajszálvékony csíkokban beirdaljuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és besózzuk. A hal többi részét az ikra, a tej és a fej kivételével félretesszük.
  3. A hagymát felkockázzuk, rádobjuk a hal részeit (a filét nem), és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után hozzádobjuk a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. Kb. 30 percig főzzük, majd egy szűrő segítségével átnyomkodjuk a levet.
  4. Az így nyert alaplevet ismét felforraljuk, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük. 15-20 percig rotyogtatjuk, utána hozzáadjuk a csíkokra vágott pontyfilét, és kb. 2-4 perc alatt puhára főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 134
össznézettség: 931
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
777 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

halleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

266
ponty 1.5 kg
vöröshagyma 1 kg
fűszerpaprika 3 ek
paradicsom 1 db
kápia paprika 1 db
0 ízlés szerint