r
Nosalty Logó

Bajai halászlé bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Bajai halászlé bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2218.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2565 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    516.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    3112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13308.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    733 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    8790 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    8675.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    15392 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    945 micro
  • Kolin:
    2897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    4812 micro
  • β-crypt
    996 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4528 micro
Összesen 3430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Ízlés szerint ebből tegyünk félre rántani való patkót. Az alaphoz szükséges törpeharcsákkal, fejekkel együtt mossuk le hideg víz alatt, és sózzuk be, így kevésbé esik szét a főzésnél.
  2. 4 szép nagy (8-10 dkg) vöröshagymát vágjunk fel nagyon apróra.
  3. Tegyük a bográcsba a hagymát, arra az alaphoz szükséges anyagot, öntsük fel a vízzel, forraljuk. Ekkor beletesszük az őrölt paprikát (döntő a jó minőségű paprika használata), a zöldpaprikát, a paradicsomot, és ismét forraljuk. Sózzuk meg ízlés szerint. A továbbiakban közepes lángon főzzük, ne lobogtassuk a levest. Kb. 20 perc múlva tegyük hozzá a pontyszeleteket, és legvégül a tejet és ikrát.
  4. Ebbe a levesbe a Szegeditől eltérően nem kerül passzírozott alapanyag!
  • Elkészítettem: 999 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 64867
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 31.

Ajánló

Aki teheti, főzze a szabadban, lehetőleg rézbográcsban :), mert ily módon tökéletes ízharmóniában részesül! A főtt halat külön, a lét házilag készített metélt (ún. "gyufaszál") tésztával tálaljuk. Ezeket tányérokra porciózzuk, és erre merjük rá a forró (nem passzírozott!) levet + tejet és ikrát. Ízlés szerint erős paprikával dúsítjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajai halászlé bográcsban
Marti48 317 recept

Nálunk ez a bográcsos halászlé, ha esik, ha fúj, tradicionális étel Szentestén. Férjem készíti Erdei Ferenc "Néprajzi ínyencmesterség" c. könyvecskéjében leírtak alapján. Ha betartjuk az arányokat, másnap a maradékból nagyon finom halkocsonyát is "gáblizhatunk".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek