r
Nosalty Logó

Téli indiai leves nyáron

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Téli indiai leves nyáron
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Házi curry porhoz

Összesen 86 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Házi curry porhoz

Összesen 680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Házi curry porhoz

Összesen 59 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 86 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    4757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2539 micro
  • β-karotin
    6621 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Házi curry porhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgaborsót áztassuk be éjszakára, másnap öntsük le a vizet róla.
  2. Egy nagy fazékban 3 liter vízzel rakjuk fel főni, a habot szedjük le a tetejéről.
  3. Közben pucoljuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, amikor félig puha a borsó, adjuk hozzá. Csendesen főzzük, fedő nélkül 5 percig, a felkarikázott répa a következő, ami a levesben landol.
  4. Vágjuk falatnyi darabokra a karfiol rózsákat, és a zöldbabbal együtt zsupsz, mehet a fazékba!
  5. Gyorsan pucoljuk meg a padlizsánt, felkockázva a chilivel egyszerre dobáljuk a többi zöldség közé.
  6. A vékonyra szeletelt fokhagyma, só, bors meg a fűszerek vannak még hátra.
  7. Még 8-10 perc főzés, amíg minden megpuhul, és már kész is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 12146
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Ajánló

Lime levével locsoljuk meg tálaláskor. 

Receptkategóriák

Ez egy nagyon könnyen összedobható leves. Ahogy felrakjuk a sárgaborsót, amíg fő, csak sorban pucoljuk meg, daraboljuk a zöldségeket, és ennyi! A képet amikor megláttam róla, nekem nem az jutott eszembe, hogy téli lenne, mert ezek a színek! Szerintem nyarat idéző. Na jó, hát ami belekerül az laktató meg melengető, de én nem akartam olyan sokáig várni.  A curry port összekevergetem a nálam megtalálható fűszerekből, így nem ér meglepetés. Hallottam rémtörténeteket, hogy némelyik nagyon csípős vagy éppen keserű. Az én levesemet ne rontsa el holmi jött-ment, bolti curry por!:o)

Hozzászólások

Torma

Nagyon nekem való; sokszor f?zök ilyeneket... :))) üdv, T:)

witch

Huh, nem is merem leirni, de nem nagyon kedvelem az indiai eteleket. Tudom, hogy nagyon egeszseges, de nekem olyan idegen. Viszont ez a leves, hmmmmm....egyedul ettem meg mind, napokig elvagyok levesen es meg a hus sem hianyzott. Fura. udv:witch

Torma

Jónak merted leírni, mert én sem kedvelem az indiai ételeket :PPP nem tudom miért...semmilyen nagyon-f?szereset sem. Én keves sóval, sok zöldf?szerrel f?zök és legtobbszor a klasszikus magyar kajákat turbózom sok zoldfelével...Ma a forró kolbászos paprikaskrumplimba ( most levesesre bográcsoztuk tegnap :) dobtam egy jó marék bébi spenótot....és imádtam!! Volt benne fincsi vadkovászos házi gyúrt tészta is! Nekem nemigen kell ennél finomabb, mert nagyon leveses vagyok! Üdv, Torma :)

Főzőmókus

a leves finom lett,de a sárgaborsó egész napi f?zés után is kavics maradt, végül kuktába kellett tenni

witch

Igen, ez nekem is ismeros. Sajnos a sargaborso ilyen, eddig egyszer kaptam olyat ami megpuhult 50 perc alatt es raadasul minden szem. Mindig talalok benne olyat, ami nem lesz tokeletes, mindegy meddig fozom. Nalam ez ervenyes lencsere, babra, stb. is. Orulok, hogy ennek ellenere izlet, de sajnalom, hogy bosszankodast okozott.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Házi curry porhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!