r
Nosalty Logó

Mediterrán zöldségleves sajtos tojásbetéttel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Mediterrán zöldségleves sajtos tojásbetéttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 434 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 30 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 217 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2122 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3550 micro
Összesen 434 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, a cukkinit szintén. A paprikát és a fokhagymát felkockázzuk.
  2. 2 ek olajat felforrósítunk. Beleőröljük a borsot, egyet keverünk rajta, majd a fokhagyma kivételével hozzáadjuk a zöldségeket. Ezeket állandó kevergetés közben 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, és ezeket röviden összeforgatjuk a zöldségekkel, majd az egészet felöntjük 1 l vízzel, és hozzátesszük a zöldséges ételizésítőt. Forraljuk fel, majd közepes lángon pároljuk kb. 20 percen keresztül.
  3. Egy tojást alaposan felverünk, a közben lereszelt sajt 2/3-t belekeverjük, sózzuk-borsozzuk. 1 ek olajon, kis teflonserpenyőben megsütjük a tojást úgy, mintha palacsintát sütnénk. Így alul pirul, felül lágy marad. Ekkor levesszük a tűzről, és villával több részre szaggatjuk.
  4. Tálaláskor a forró levesbe osztjuk a sajtos tojásdarabokat, és a maradék parmezánnal megszórjuk a tetejét.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3261
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.

Ajánló

Fokhagymás pirítóssal tálaljuk. Érdemes jó minőségű, illatos olívaolajat használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán zöldségleves sajtos tojásbetéttel
Marti48 317 recept

Maradék zöldségekből kreáltam ezt a levest, és nagyon finomra sikerült. Egy tojásból sült parmezános rántottát darabokra szaggattam, és ezzel "sűrítettem" a levest, mely ettől nem veszített könnyű és friss jellegén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek