r
Nosalty Logó

Parasztcsorba (Csorba 2.)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Parasztcsorba (Csorba 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    468 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4803.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2749 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    1099 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2807 micro
  • β-karotin
    9386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3323 micro
Összesen 2215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst ízlés szerinti darabkákra felvágjuk, és feltesszük vízben fõni. 2-3 alkalommal leszedjük róla a habot, majd ízlés szerint megsózzuk.
  2. Amikor a hús félig megfõtt, hozzáadjuk az apóra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldbabot és a karalábét.
  3. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, és a tűzről levéve pirosparikát szórunk rá, a levesbe tesszük.
  4. A hús és a zöldségek, ha megpuhultak, beletesszük a fölaprított káposztát, a szétszedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát, majd készre főzzük.
  5. Az apróra felvágott paradicsomot utoljára adjuk hozzá. Ha nincs friss paradicsomunk, egy merőkanál paradicsomlével pótoljuk.
  6. Addig fõzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség sem fõ szét. Hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt - Erdélyben - leostyán- bőségesen és a petrezselymzöldet.
  7. Megízleljük, hogy eléggé sós-e. Ízesítjük ételízesitővel, ecettel és citromlével. Csípős parikát teszünk mellé.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 451
  • Tegnapi nézettség: 68
  • 7 napos nézettség: 387
  • Össznézettség: 329566
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 15.

Ajánló

Erdélyben az első számú ünnepi ételek közé tartozik, pörköltalappal is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki már járt Erdélyben, biztosan ett csorba-levest, aki nem, főzze meg magának, nem bánja meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...