r
Nosalty Logó

Kelbimbóleves Zazi konyhájából

Zazi
Kelbimbóleves Zazi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leveshez

galuskához

170
Kalória
6.1g
Fehérje
12.9g
Szénhidrátok
11.1g
Zsír
361.9g
Víz
51.5g
Koleszterin
2.7g
Rost
3.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 42 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1447.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3297 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6328 micro
Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 42 kcal

Elkészítés

leveshez

  1. Fazékba öntjük az olajat, felforrósítjuk, rátesszük a kelbimbót, pirítjuk, rászórjuk az ételízesítőt, felöntjük 1 liter vízzel. A petrezselyem felét és a borsot beletesszük, puhára főzzük.
  2. A tojást, lisztet, olajat és a sót összekeverjük, és a levesbe csurgatjuk. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, akkor belekeverjük a rántást (liszt, kefír), felforraljuk, öt percig főzzük, sózzuk, majd a maradék petrezselymet beleszórjuk.
  3. A tűzről lehúzva befedjük, 10 percig állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

Nagyon régóta megvan ez a recept, és mivel most jön a kelbimbó szezon, elővettem. Finom, gyorsan kész van, és olcsó is.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...