r
Nosalty Logó

Téli csirkeraguleves

witch
Téli csirkeraguleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

643
Kalória
40g
Fehérje
39.2g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
559.5g
Víz
177g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Összesen 3852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    559.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11247.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2547 mg
  • Nátrium
    7317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    3356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    11865 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 3852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

a leveshez

  1. Egy nagy fazékban a felhevített olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkét (a melle kivételével), süssük át egy kicsit, majd dobjuk rá a megpucolt, kockára vágott zöldségeket.
  3. Megsózva pár percig pároljuk, rakjuk bele a savanyú káposztát meg a zellerlevelet, öntsük fel vízzel (úgy számolva, hogy a krumpli főzőleve is beleférjen), borsozzuk. Miután felforr, kis lángon 20 percig főzzük.

a gombóchoz

  1. A megpucolt, feldarabolt burgonyát felrakjuk annyi hideg vízben, ami éppen ellepi.
  2. Mikor megfőtt áttörjük, hagyjuk kicsit hűlni. A levet nem öntjük ki, hanem a leveshez öntjük. Gyúrjuk össze a liszttel, tojással meg a sóval. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá még 2-3 dkg lisztet. Kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a levesbe rakva 10 percig főzzük.
  3. A levesből kipecázva, a forró zsíron kicsit megpirítjuk.

a habaráshoz

  1. A tejföllel elkeverjük a lisztet, majd néhány merőkanálnyi (minden adag után csomómentesre elkeverve) forró levessel elkeverjük. A gombócok előtt a fazékba öntjük, és jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

Két újdonsült kedvenc levesemet boronáltam össze ebben az ételben. A savanyú káposztával pedig "téliesítettem". Kicsit plöttyedt lett a burgonyagombócom, így a pirítással próbáltam megmenteni.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...