r
Nosalty Logó

Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával

Glaser
Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

463
Kalória
30g
Fehérje
34.5g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
279.8g
Víz
440.9g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Összesen 463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Összesen 1851 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2636 micro
  • β-karotin
    6382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    10545 micro
  • β-karotin
    25530 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3122 micro
Összesen 1851 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    682 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

A leveshez:

  1. A zúzákat megtisztítjuk, mossuk, falatnyi darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk. Felfőzzük, lehabozzuk, kb. 60 percig főzzük.
  2. A hagymát, sárgarépát és zellert megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a hagymát, sárgarépát és zellert a forró olajban megdinszteljük, majd a leveshez adjuk, kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
  4. A galuskákhoz: A vajat a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a lisztet, állandóan kevergetve kb. 1 percet főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tojást és a petrezselymet. Sóval ízesítjük. Két kiskanál segítségével galuskákat formázunk, amelyeket fövő sós vízben kb. 6-7 percig főzzük.
  5. A galuskákat leszűrjük, és a leveshez adjuk. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával, 1-2 merőkanálnyi forró levest hozzákavarunk, majd a leveshez öntjük. Egyet rottyantunk rajta, levesszük a tűzről.
  6. Hozzákeverjük az apróra vágott tárkonyt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 80 p

Egy finom leves, amelyet tárkony helyett petrezselyemmel is elkészíthetünk.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...