r
Nosalty Logó

Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Összesen 463 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Összesen 1851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Összesen 119 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2636 micro
  • β-karotin
    6382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 463 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    10545 micro
  • β-karotin
    25530 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3122 micro
Összesen 1851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    682 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Elkészítés

A leveshez:

  1. A zúzákat megtisztítjuk, mossuk, falatnyi darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk. Felfőzzük, lehabozzuk, kb. 60 percig főzzük.
  2. A hagymát, sárgarépát és zellert megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a hagymát, sárgarépát és zellert a forró olajban megdinszteljük, majd a leveshez adjuk, kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
  4. A galuskákhoz: A vajat a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a lisztet, állandóan kevergetve kb. 1 percet főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tojást és a petrezselymet. Sóval ízesítjük. Két kiskanál segítségével galuskákat formázunk, amelyeket fövő sós vízben kb. 6-7 percig főzzük.
  5. A galuskákat leszűrjük, és a leveshez adjuk. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával, 1-2 merőkanálnyi forró levest hozzákavarunk, majd a leveshez öntjük. Egyet rottyantunk rajta, levesszük a tűzről.
  6. Hozzákeverjük az apróra vágott tárkonyt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2216
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom leves, amelyet tárkony helyett petrezselyemmel is elkészíthetünk.

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!