Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeraguleves

Csirkeraguleves
Csirkeraguleves
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni új répára bukkantam a piacon, vettem hozzá zöldborsót is. A csirkeaprólék a fagyasztóban várakozott. Az eredetileg zöldséglevesnek indult ételt ezzel turbóztam fel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti, tegyen bele csípős zöldpaprikát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a csirkeaprólékot a máj kivételével ( a zúzát vágjuk fel 3-3 részre), a csirkemellet is kockára vágva, fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott répákat, a felkockázott karalábét, borsót és sütjük még kicsit.
  3. Meghintjük a liszttel, átforgatjuk, borssal fűszerezzük és sózzuk.
  4. Felengedjük bő vízzel és felforraljuk.
  5. Ha felforrt, akkor takarék lángon főzzük tovább, fedővel félig letakarva, addig amíg megpuhulnak a csirke hozzávalók. Ha már minden puha, akkor beletesszük a májat is. Pár percig főzzük még. Forrón tálaljuk.
  6. Eperlevél tésztát teszünk bele betétnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 660
elküldve: 4
receptkönyvben: 219
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

csirkehús leves, húsleves zöldséggel gazdagítva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-11-28 20:17

Szuper ötlet, én is szeretem a zellert! Örülök, hogy ízlett! Üdv, Zsuzsa

409
csirkenyak 2 db
csirkezúza 2 db
csirkeláb 4 db
csirkemáj 2 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
karalábé 0.5 db
zöldborsó 15 dkg
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
eperlevél tészta 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l