r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves vajgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tárkonyos raguleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    6307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6217.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    2524 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3737.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2956 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    10063 micro
  • β-karotin
    25230 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    6352 micro
Összesen 2427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a zöldségeket tetszés szerint kisebb darabokra, a zöldpaprikát és hámozott paradicsomot szintén kockára vágjuk. Végül a kétféle húst felkockázzuk.
  2. A felhevített olajon egy csipet sóval kevergetve kissé megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kétféle húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  3. Ezután mehet bele az aprított zöldség, és kevergetve pár percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paradicsomot és a zöldpaprikát. Felöntjük vízzel, belerakjuk a morzsolt leveskockát, tárkonyt, sót, borsot.
  4. Végül felforraljuk, és csendes főzés mellett készre főzzük, mielőtt teljesen megpuhulnának az alapanyagok, hozzáadjuk a zöldborsót is.
  5. Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát, egy villával elkeverjük a puha vajat a tojással és egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és kicsit állni hagyjuk. Mindenképpen réteslisztet használjunk, mert így a megfőtt galuska állaga hasonlítani fog a grízgaluskára.
  6. A tejszínt elkeverjük egy merőkanál levessel, mielőtt a kész leveshez öntenénk, hőkiegyenlítést végzünk, így szép sima lesz az állaga a levesünknek, szükség esetén után ízesítjük. Végül egy teáskanállal csinos galuskákat szaggatunk a kész levesbe, inkább soványnak tűnjenek, mivel a főzés alatt megnőnek, csendes forralás közben készre főzzük. Az elkészült levest citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 47752
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves vajgaluskával
Katharosz 499 recept

Egy régi kedvenc, amit sokféleképpen készítettem már, most végre megosztom, mert nálunk mindig nagy sikert aratok vele. Természetesen gombával is gazdagíthatjuk, de ebben a melegben most kihagytam!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?