Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves vajgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Ezen a képen: Tárkonyos raguleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 608 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2427 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    6307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 608 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6217.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    2524 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3737.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2956 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    10063 micro
  • β-karotin
    25230 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    6352 micro
Összesen 2427 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a zöldségeket tetszés szerint kisebb darabokra, a zöldpaprikát és hámozott paradicsomot szintén kockára vágjuk. Végül a kétféle húst felkockázzuk.
  2. A felhevített olajon egy csipet sóval kevergetve kissé megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kétféle húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  3. Ezután mehet bele az aprított zöldség, és kevergetve pár percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paradicsomot és a zöldpaprikát. Felöntjük vízzel, belerakjuk a morzsolt leveskockát, tárkonyt, sót, borsot.
  4. Végül felforraljuk, és csendes főzés mellett készre főzzük, mielőtt teljesen megpuhulnának az alapanyagok, hozzáadjuk a zöldborsót is.
  5. Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát, egy villával elkeverjük a puha vajat a tojással és egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és kicsit állni hagyjuk. Mindenképpen réteslisztet használjunk, mert így a megfőtt galuska állaga hasonlítani fog a grízgaluskára.
  6. A tejszínt elkeverjük egy merőkanál levessel, mielőtt a kész leveshez öntenénk, hőkiegyenlítést végzünk, így szép sima lesz az állaga a levesünknek, szükség esetén után ízesítjük. Végül egy teáskanállal csinos galuskákat szaggatunk a kész levesbe, inkább soványnak tűnjenek, mivel a főzés alatt megnőnek, csendes forralás közben készre főzzük. Az elkészült levest citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2020. August 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Egy régi kedvenc, amit sokféleképpen készítettem már, most végre megosztom, mert nálunk mindig nagy sikert aratok vele. Természetesen gombával is gazdagíthatjuk, de ebben a melegben most kihagytam!

Hozzászólások

cserzsi1956

30 kg pulykamell nem sok? Biztos dkg akartál írni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek