r
Nosalty Logó

Tejszínes spárgaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tejszínes spárgaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 358 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 1420 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 50 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1278 micro
  • β-karotin
    4482 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    2118 micro
Összesen 358 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5343.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    3464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2446 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1069 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    5112 micro
  • β-karotin
    17929 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    8472 micro
Összesen 1420 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

leves

galuska

Elkészítés

leves

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, a répát félbevágjuk, és ferdén felszeleteljük, a karalábét vékony hasábokra, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát préseljük, a paradicsomot hámozás után a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk.
  2. A megmosott spárga végeit lepattintjuk, majd kb. három centis darabokra vágjuk, a fejrészét külön rakjuk.
  3. A vajon kevergetve kevés sóval és cukorral párolni kezdjük a zöldségeket a spárga fejek kivételével. Ezután megszórjuk a fűszerpaprikával és liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, felforraljuk, és belerakjuk a maradék spárgát, majd készre főzzük.
  5. Közben a vajból, lisztből, tojásból sóval galuskát készítünk, kicsit lágyabb legyen, mint ahogy azt szoktuk csinálni, nem tévedés a rétesliszt.
  6. Ha megpuhultak a zöldségek, egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe. Végül hozzáadjuk a tejszínnel elkevert petrezselymet, kiforraljuk, ha szükséges, után ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7869
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes spárgaleves
Katharosz 488 recept

Itt a spárga szezon, eddig nem nagyon jött be a családomnak, most újra próbálkozom, ez a finom leves nálunk bevált.

Hozzászólások

Hozzávalók

leves

galuska

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?