r
Nosalty Logó

Hideg litván céklaleves (Šaltibarščiai)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Hideg litván céklaleves (Šaltibarščiai)
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1289 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 323 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3977 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1633.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 1289 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 65 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát lereszeljük, az ecetes céklát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Ecetes helyett használhatunk nyers vagy sült céklát is, ezt érdemes lereszelve előkészíteni, de akár kombinálhatunk is többféle céklát.
  2. A zöldségekhez hozzátépkedjük a kaprot (jó sokat!), belereszeljük a citrom héját.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a kefírt, a tejszínt, az ecetes cékla levét, valamint a citrom levét, majd sózzuk-borsozzuk.
  4. A keveréket aztán ráöntjük az előkészített zöldségekre, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tálalhatjuk azonnal is, de pár óra érdemes behűteni, így még frissítőbb és könnyedebb lesz.
  5. A jól lehűtött céklalevest főtt tojással és kaporral tálaljuk, mellé pedig hagyományosan héjában sült burgonyát szokás kínálni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 1107
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg litván céklaleves (Šaltibarščiai)
Rosanics Petra 327 recept

Ez a litván céklaleves a nyár egyik sztárja nálunk: pillanatok alatt elkészül, főzni sem kell, hűsítő és frissítő, egyszóval a kánikula hőse. Az alapot a cékla mellett az uborka adja, a tejtermék pedig lehet joghurt, tejföl, tejszín, kefír vagy ezek tetszőleges keveréke. Tálalni főtt tojással szokták, de gyakran héjában sült burgonyát is kínálnak mellé, na és persze a kapor elmaradhatatlan a leves tetejéről!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!