r
Nosalty Logó

Gyors marokkói csicseriborsó-leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bonduelle
Gyors marokkói csicseriborsó-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5662.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    4503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    530 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a szárzellert vékony csíkokra.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zellert, mellészórjuk a római köményt, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet is.
  3. Felöntjük alaplével, majd beletesszük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a csicserikonzervet, 5 percig főzzük, majd beletesszük a felaprított korianderleveleket.
  4. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk belé.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 502
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 54347
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 06.

Ajánló

Meleg pitával még finomabb!

Receptkategóriák

Gyors marokkói csicseriborsó-leves
Bonduelle 39 recept

Melegítő leves a mesés keletről - ráadásul 20 perc alatt kész van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek