r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbableves gazdagon

Pancsika
Tejfölös zöldbableves gazdagon
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

345
Kalória
14.4g
Fehérje
14.1g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
757.3g
Víz
25.4g
Koleszterin
4.2g
Rost
5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    670 micro
  • β-karotin
    2559 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 345 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6500.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    5137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    3029.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    878 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2682 micro
  • β-karotin
    10237 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5154 micro
Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a vöröshagymát és az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt fokhagymát, és még 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, sót, a felaprított zellerlevelet és a petrezselyemlevél nagy részét (a végére hagyunk keveset megszórni a kész levest).
  2. Közben megmossuk a zöldbabot, levágjuk a száras végét (a hegyeset rajta hagyjuk, értékes vitamin- és ízraktár), 3 cm-esre feldaraboljuk, beletesszük a vízbe. Megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk a fehér- és sárgarépát, és együtt főzzük a babbal, körülbelül 15 percig. Ekkor beletesszük a vékonyra karikázott kolbászt és virslit, és még körülbelül 5 percig főzzük.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel és 2-3 evőkanálnyi meleg levessel (így nem csomósodik össze). Ha a zöldségek megfőttek (mi roppanósan szeretjük), akkor a levest lehúzzuk a tűzről, és behabarjuk a tejföllel, összeforraljuk.
  4. Durvára vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Imádom az őszt, az őszi zöldségeket és a jó házi "piacos" Csabai kolbászt. Gyakran készítek hasonló levest tejfölös habarás nélkül is... és szeretem variálni olyan "minestrone"-sra.:D

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...