Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves karamellizált zöldségekkel

Zöldbableves karamellizált zöldségekkel
Zöldbableves karamellizált zöldségekkel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Változat zöldbablevesre. Kihűlve még finomabb ebben a hőségben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kis ecettel lehet még savanyítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az olajat egy serpenyőben felhevítjük.
  2. Beleszórjuk a cukrot, és amikor karamellizálódott, rászórjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, a felcsíkozott zellert és sárgarépát, és alaposan megpirítjuk.
  3. Amikor megpirultak, rövid időre hozzáadjuk a zöldbabot is, inkább csak áthevítjük, semmint pirítjuk.
  4. A serpenyő tartalmát egy lábosba öntjük át, majd felengedjük forrásban lévő vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor a bab készre főtt, a tejföllel és a liszttel behabarjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejfölös zöldbableves karamellizált zöldségekkel, zöldbableves tejfölösen, hideg zöldbableves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

265
olívaolaj 4 ek
vaj 2 dkg
cukor 1 ek
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zeller 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1 ek
víz 8 dl