Zöldbableves karamellizált zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1062
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2970 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 87.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1250.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1574 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11881 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
1062
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 812 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat és az olajat egy serpenyőben felhevítjük.
- Beleszórjuk a cukrot, és amikor karamellizálódott, rászórjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, a felcsíkozott zellert és sárgarépát, és alaposan megpirítjuk.
- Amikor megpirultak, rövid időre hozzáadjuk a zöldbabot is, inkább csak áthevítjük, semmint pirítjuk.
- A serpenyő tartalmát egy lábosba öntjük át, majd felengedjük forrásban lévő vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a bab készre főtt, a tejföllel és a liszttel behabarjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2968
- Feltöltés dátuma: 2013. június 24.
Ajánló
Egy kis ecettel lehet még savanyítani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
Változat zöldbablevesre. Kihűlve még finomabb ebben a hőségben.