Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-kapros zöldbableves csirkemellel

Tejfölös-kapros zöldbableves csirkemellel
Tejfölös-kapros zöldbableves csirkemellel
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom kedvence, amolyan hamis palóclevesnek is nevezhetném. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesedésig pirítjuk. Ha kész akkor félrehúzzuk, és beleszórjuk a fűszerpaprikát. Ráborítjuk az apró kockára vágott csirkemellet, és összekeverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, cukrot.
  3. Ha a leves felforrt, akkor beletesszük a zöldbabot (amennyiben üveges babot használunk, ha friss a zöldbab, akkor hamarabb, a csirkemellel együtt kerül a fazékba).
  4. A lisztet a tejföllel elkeverjük, habarást készítünk, amelybe a három gerezd fokhagymát belereszeljük.
  5. Ha már a leves megfőtt, kb 2 evőkanállal hozzámerünk a habaráshoz és elkeverjük, majd besűrítjük vele. Mikor már megfőtt az étel, ízlés szerint ecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 3 623
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavaszirét

Mióta szakács: 2012.04.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Variáció zöldbablevesre, hamis palócleves, csirkehúsos zöldbableves, kapros-tejfölös zöldbableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

293
zöldbab 50 dkg
csirkemell filé 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 12.5 dkg
finomliszt 5 dkg
ecet 1 ek
1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
cukor 3 dkg
kapor 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 2 db