r
Nosalty Logó

Tejfölös-kapros zöldbableves csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös-kapros zöldbableves csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1701 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2837 micro
Összesen 1198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesedésig pirítjuk. Ha kész akkor félrehúzzuk, és beleszórjuk a fűszerpaprikát. Ráborítjuk az apró kockára vágott csirkemellet, és összekeverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, cukrot.
  3. Ha a leves felforrt, akkor beletesszük a zöldbabot (amennyiben üveges babot használunk, ha friss a zöldbab, akkor hamarabb, a csirkemellel együtt kerül a fazékba).
  4. A lisztet a tejföllel elkeverjük, habarást készítünk, amelybe a három gerezd fokhagymát belereszeljük.
  5. Ha már a leves megfőtt, kb 2 evőkanállal hozzámerünk a habaráshoz és elkeverjük, majd besűrítjük vele. Mikor már megfőtt az étel, ízlés szerint ecettel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7295
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom kedvence, amolyan hamis palóclevesnek is nevezhetném. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...