r
Nosalty Logó

Egyszerű zöldbableves

NS
Egyszerű zöldbableves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

201
Kalória
3.4g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
14.6g
Zsír
483.4g
Víz
20.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 803 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1933.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 803 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldbab végeit lecsípjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát a szalonnával a zsíron elkezdjük dinsztelni. Amikor üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát, keverünk rajta egyet, majd a zöldbabot is hozzákeverjük és 3-4 percig együtt pároljuk.
  3. Felöntjük kb. 1,3-1, 5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
  4. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, további 10-15 percig főzzük, hogy a burgonya és a zöldbab is megfőjön.
  5. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd ismét kevés vizet, esetleg a levesből is adhatunk hozzá.
  6. Jól kikeverjük a habarást és a leveshez adjuk, néhány percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve 10-15 percet pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Valóban egy egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető leves. Általában nem így készítjük otthon a zöldbablevest, hanem jó gazdagon, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel, kolbásszal, esetleg csipetkével. Most valahogy egyszerűbb levesre vágytam, azt szerettem volna, ha csak a zsenge, roppanós zöldbab íze érvényesül. Azért egy kevés füstölt szalonna ízfokozóul került bele:).  

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek