r
Nosalty Logó

Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 2167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3586 micro
  • β-karotin
    8785 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2718.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2870 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    10758 micro
  • β-karotin
    26355 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 2167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A fazékba teszünk két kanál disznózsírt, ezen megdinszteljük a szalonnát, majd a hagymát aranybarnára pirítjuk.
  2. Rányomjuk a fokhagymát, ollóval rávágjuk a chilipaprikát, megszórjuk a borssal, köménnyel. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket.
  3. Közben elkészítjük a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverünk. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni.
  4. Tálaláskor merünk a tányérba levest, a közepére teszünk két kanál tejfölt, rá egy petrezselyem levelet, a tányér szélére pedig egy szép nagy chilipaprikát. Hagymás kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.
  5. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2107
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Már sokféleképp készítettem gulyáslevest, ezek közül többeket a blogomra is feltettem. De tejfölös még nem volt közöttük. Szándékosan. Nem akartam támadásoknak kitenni magam, melyeket főleg "természetesen" névtelenek követnek el. Most azonban mégis egy tejfölös következik. Ha babgulyásra kerülhet tejföl, akkor marhagulyásra miért ne! Mellesleg nagyon finom és laktató, mivel jó sűrű és gazdag. Kenyérrel akár egytálnak is elmegy. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!