Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti

Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti
Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felvidéki vagyok, és nálunk így készítik a Magyar gulyást. Szoté állagú, sűrűre kell főzni. Friss kenyérrel, nokedlivel vagy knédlivel igazán ízletes és laktató.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megdinszteljük a kockára vágott hagymát és fokhagymát az 1 kanál sóval a mangalica zsíron.
  2. Mikor már szép üveges, hozzáadjuk a fűszer pirospaprikát, gyors elkeverjük, és rárakjuk a felkockázott húst, 2 üveg házi lecsót, sűrített paradicsomot, borsot, 1 kanál kristálycukrot, erős pistát, 2 dl vörösbort és a 2 dl vizet.
  3. Összekeverjük, és fedő alatt mérsékelt lángon főzzük a hús puhulásáig. Néha megkeverjük, kb. 60 percig főzzük.
  4. Amikor már megfőtt a hús, és sűrű lett a gulyás állaga, megszórjuk szárított majoránnával, elkeverjük benne, és kész.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 101 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 17 741
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhagulyás, sűrű gulyás, vörösboros csípős marhagulyás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

479
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
1 ek
mangalica zsír 3 ek
fűszerpaprika 1.5 ek
marhanyak 2 kg
lecsó 1000 g
sűrített paradicsom 70 g
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
csípős paprikakrém 2 kávéskanál
vörösbor 2 dl
víz 2 dl
majoranna 1 kk