Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír sörgulyás sertéshúsból

Ír sörgulyás sertéshúsból
Ír sörgulyás sertéshúsból
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságban találtam ezt a nagyon finom, ízletes ételreceptet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott húst a felhevített olvasztott vajon kisebb adagokban megpirítjuk.
  2. A cikkekre vágott hagymát a hússal együtt nagy edénybe tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, belevegyítjük a paradicsompürét, liszttel meghintjük és lepirítjuk. 1/2 l vízzel és a sörrel felöntve felforraljuk, majd a leveskockával, a babérlevéllel, 3 ág kakukkfűvel és cukorral ízesítjük. Fedő alatt 45 percig pároljuk.
  3. A meghámozott, feldarabolt sárgarépát és burgonyát a húshoz keverjük. Szükség esetén vízzel felöntjük, és további kb. 30 perc alatt készre főzzük. Sóval, borssal, cukorral, tabascóval ízesítjük.
  4. A maradék kakukkfűvel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 377
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös gulyás, ír sertésgulyás, barna sörös gulyásleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

371
sertéshús 80 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
barna sör 3 dl
vöröshagyma 3 közepes fej
leveskocka 1 db
babérlevél 2 db
kakukkfű 5 szál
vaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
sárgarépa 25 dkg
burgonya 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tabasco szósz 1 teáskanál
víz 0.5 l