r
Nosalty Logó

Magyar gulyás angol módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Magyar gulyás angol módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 40 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3635 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    14542 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3130 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    589 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy vastag talpú lábasban hevítsük fel a szőlőmagolajat, dobjuk rá a kockázott vöröshagymát és a zúzott, aprított fokhagymát, majd pirítsuk 5 percig, míg színt kapnak.
  2. Dobjuk rá a kockázott marhahúst, majd vegyük a lángot alacsonyabbra, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk barnára.
  3. Szórjuk rá a paprikát és a köményt, keverjük jól össze, adjuk hozzá a kockázott, hámozott paradicsomot és a húsalaplét. Keverés után takarjuk le az edényt, és alacsony lángon főzzük 30 percig a levest.
  4. Közben pucoljuk meg az édesburgonyát, magozzuk ki a paprikát, és kockázzuk fel őket.
  5. Szórjuk a zöldségeket a leveshez, takarjuk le az edényt, és főzzük további 20 percig, míg megpuhulnak, de nem főnek szét.

A tálaláshoz

  1. Tálalás előtt hagyjuk hűlni kicsit a levest, közben habosítsuk fel a joghurtot, és aprítsuk a petrezselymet.
  2. Szedjük tálakba a levest, öntsük nyakon joghurttal és szórjuk meg petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15073
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 12.

Ajánló

A recept teljesen mellőzi a sót és a borsot, bevallom, én tettem bele! Sőt, a hússal is bőkezűbben bántam, mert imádjuk. Javaslatom tehát, Ti is tegyetek így!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig örömmel tölt el, ha egy magyar ételkülönlegesség említésre kerül más országok kulináris szaklapjaiban vagy gasztro-oldalain. A BBC GoodFood-on ebben a hónapban megjelent egészséges gulyásleves receptje rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Remélem, a szigetország lakói ugyanígy vannak ezzel! Mindenki maga döntse el, hogy neki bejön-e az újragondolt recept  vagy sem. Nekünk nagyon ízlett a levesnek kevésbé, inkább ragunak nevezhető paradicsomos husi. Mindentől függetlenül a gulyás, mint témaválasztás, nagyszerű ötlet volt részükről, én értékelem a próbálkozást!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?