r
Nosalty Logó

Pulykagulyás ahogy Katicabogaram készíti

Katicabogaram
Pulykagulyás ahogy Katicabogaram készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

506
Kalória
48.6g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
869.7g
Víz
332g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6789.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2515 mg
  • Nátrium
    2844 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    3478.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5188 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 2026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. A lángot felvesszük, és hozzáöntjük a husikat, kicsit megkapatjuk.
  2. Mikor kifehéredett a hús, rászórjuk a paprikát és a fűszereket. 1 perc után felöntjük forró vízzel, hagyjuk, hogy felforrjon, és mehetnek bele a zöldségek. Célszerű a zöldségeket nagyobb darabokban hagyni, mert a főzési idő hosszabb lesz, mint szokott. A répákat ketté, a zellert és karalábét négyfelé vágjuk.
  3. Nagyjából 1,5-2 órán át fő a leves, a pulykanyaknak kell az idő. De 1,5 óra után ellenőrizzük le, hogy megpuhult-e. Ha kész, tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 120 p

Csináltam gulyást nyúlból, csirkéből, sertésből és marhából. Itt volt az ideje a pulykahúsnak. Az az igazság, hogy nem nagyon kedvelem a pulyka ízét, de a nyakat szeretem, ezért esett a választásom pont erre. Igazán jó ízt ad a levesnek a csontos hús, a csirkeszív pedig igazán húsos. Kiegészítik egymást. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Olcsó, de kiadós fogás. Főleg, ha van utána palacsinta!

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...