r
Nosalty Logó

Pulykagulyás ahogy Katicabogaram készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katicabogaram
Pulykagulyás ahogy Katicabogaram készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6789.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2515 mg
  • Nátrium
    2844 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3478.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5188 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 2026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. A lángot felvesszük, és hozzáöntjük a husikat, kicsit megkapatjuk.
  2. Mikor kifehéredett a hús, rászórjuk a paprikát és a fűszereket. 1 perc után felöntjük forró vízzel, hagyjuk, hogy felforrjon, és mehetnek bele a zöldségek. Célszerű a zöldségeket nagyobb darabokban hagyni, mert a főzési idő hosszabb lesz, mint szokott. A répákat ketté, a zellert és karalábét négyfelé vágjuk.
  3. Nagyjából 1,5-2 órán át fő a leves, a pulykanyaknak kell az idő. De 1,5 óra után ellenőrizzük le, hogy megpuhult-e. Ha kész, tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3447
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 03.

Ajánló

Ha lett volna itthon, tettem volna bele még kelbimbót is. Az nagyon megdobja a levesek ízét. Galuskával is lehet sűríteni, ha nem találnátok elég laktatónak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Csináltam gulyást nyúlból, csirkéből, sertésből és marhából. Itt volt az ideje a pulykahúsnak. Az az igazság, hogy nem nagyon kedvelem a pulyka ízét, de a nyakat szeretem, ezért esett a választásom pont erre. Igazán jó ízt ad a levesnek a csontos hús, a csirkeszív pedig igazán húsos. Kiegészítik egymást. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Olcsó, de kiadós fogás. Főleg, ha van utána palacsinta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...